ΚΡΗΤΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Κορονοϊός: 10.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή σε μπαρ

Mικτό κλιμάκιο με την συμμετοχή της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της δημοτικής αστυνομίας προχώρησε σε έλεγχο στο κέντρο του Ηρακλείου το βράδυ της Παρασκευής

Κατά την διάρκεια των ελέγχων εντόπισαν ένα μπαρ στο κέντρο της πόλης που παρουσίαζε συνωστισμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έκανε το μικτό κλιμάκιο διαπίστωσε πως υπήρχαν 50 άτομα περισσότερα απ’ όσα προβλέπουν τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.

Το αποτέλεσμα ήταν, οι αρχές να βεβαιώσουν πρόστιμο της τάξης των 10.000 ευρώ αλλά και να προχωρήσουν στην αναστολή της λειτουργίας του για 15 ημέρες.

Πολλά όμως είναι και τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί σε εργαζόμενους σε καφετέριες, εστιατόρια, φούρνους και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας.

Μέσα σε λίγες ημέρες η δημοτική αστυνομία και η ΕΛΑΣ έχουν «κόψει» 27 συνολικά πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάση νομοθεσίας το πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους είναι 150 ευρώ!

Παρ’ όλα αυτά οι έλεγχοι έχουν δείξει πως οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν συμμορφωθεί και τηρούν τόσο τις αποστάσεις όσο και τα υπόλοιπα μέτρα ασφαλείας.

«Υπάρχει μεγάλη συμμόρφωση ως προς την πλειοψηφία ων καταστημάτων. Παρουσιάζονται κάποια μεμονωμένα περιστατικά κυρίως στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης τα οποία μας προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία», επεσήμανε, μιλώντας στο cretapost, ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας του Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός ενώ παράλληλα τόνισε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

«Οι έλεγχοι γίνονται είτε με μικτά κλιμάκια είτε κατά μόνας οι υπηρεσίες και δεν πρόκειται να σταματήσουν. Οι έλεγχοι γίνονται όλες τις ώρες και σε όλα τα καταστήματα. Μάλιστα, τώρα που αρχίζει η τουριστική σεζόν θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να διατηρήσουμε το ασφαλές προφίλ και το καλό πρόσωπο της χώρας», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Παττακός.

Πηγή: cretapost.gr