ΚΡΗΤΗ

Μεγάλη πυρκαγιά στο δρόμο προς Κρουσώνα - Ζημιές σε βιοτεχνία

Ένα δύσκολο μεσημέρι ήταν αυτό που μας πέρασε στην περιοχή του Μαλεβιζίου, μιας και ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στο δρόμο προς Κρουσώνα.

Η ώρα ήταν 14:35, όταν κάτοικοι της περιοχής κατάλαβαν ότι είχε σημειωθεί φωτιά στον αγροτικό χώρο, ενημερώνοντας την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία κατέφθασε άμεσα στο σημείο, με την συγκεκριμένη ταχύτητα τους να παίζει καθοριστικό ρόλο, μιας και οι έντονοι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι κατοικήσιμη.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου, η οποία συνεργάστηκε άψογα με την Πυροσβεστική από την πρώτη στιγμή.

Στις 14:50 βρισκόταν ήδη στο σημείο πυροσβεστικά οχήματα επιχειρώντας να σβήσουν την πυρκαγιά πριν επεκταθεί, δίνοντας σημαντική μάχη και με τον άνεμο.

Στις 15:02 επιχείρησε ρίψεις και ελικόπτερο της πυροσβεστικής, γεγονός που σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μη επέκταση της φλόγας, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί:

Στα επόμενα λεπτά η πυρκαγιά περιορίστηκε στον αγροτικό χώρο, ωστόσο φαίνεται πως είχε περάσει ήδη σε γνωστή βιοτεχνία που είναι στην περιοχή, η οποία μαύρισε, ενώ υπήρξε και έντονη μυρωδιά λόγω των εύφλεκτων υλικών, ενώ συνεχίζονταν οι ρίψεις των ελικοπτέρων.

Η κατάσταση μετά από σχεδόν πάνω από μια ώρα περιορίστηκε και τέθηκε υπό έλεγχο, χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, ενώ αξίζει να τονίσουμε ξανά την άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς, μιας και οι έντονοι άνεμοι έκαναν την κατάσταση να μοιάζει αρχικά, ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες μέρες να αναλάβει δράση η ανακριτική υπηρεσία της πυροσβεστικής, ώστε να δώσει απαντήσεις σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς.

πηγη https://maleviziotis.gr/