ΚΡΗΤΗ

«Αν δεις κάτι, πες κάτι» - Γιατί ανησυχούν οι Αμερικανοί στην βάση της Σούδας;

Μηνύματα για εγρήγορση στο προσωπικό της βάσης, προκαλούν εύλογα ερωτηματικά

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της Βάσης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην οποία αναγράφονται τα εξής:

«Προς Ομάδα Σούδας, υπενθυμίζεται ότι, όλο το προσωπικό διαδραματίζει ρόλο στην προστασία του εαυτού του και των συντρόφων του. Μείνετε σε εγρήγορση και πείτε κάτι όταν βλέπετε σημάδια ύποπτης δραστηριότητας, είτε εντός είτε εκτός βάσης. Εάν παρατηρήσετε κάτι ασυνήθιστο, πείτε ποιον ή τι είδατε, πού συνέβη και γιατί είναι ύποπτο για το προσωπικό ασφαλείας της εγκατάστασής σας ή τις τοπικές αρχές.
Θυμήσου - αν δεις κάτι, πες κάτι.» 

Να σημειωθεί πως και στις αρχές του μήνα και συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου, είχε αναρτηθεί μήνυμα της Διοίκησης Ναυτικού Περιφερειών Ευρώπης και Αφρικής προς όλες τις Αμερικανικές βάσεις το οποίο ήταν πιο ξεκάθαρο καθώς αναγράφοντο τα εξής:

«Καθώς απολαμβάνουμε το Σαββατοκύριακο, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους να παραμείνουν σε εγρήγορση. Είναι πιθανό οι αντίπαλοί μας να επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τις αμερικανικές διακοπές απειλώντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις και προσωπικό στο εξωτερικό.

Στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είτε ταξιδεύετε, είτε μένετε σπίτι, παρακαλούμε να είστε ενήμεροι για το περιβάλλον σας, αποφύγετε μεγάλες συγκεντρώσεις, παρακολουθείτε τα μέλη της οικογένειάς σας και παρακολουθείτε τις τοπικές πηγές ειδήσεων. Να προσέχετε τι δημοσιεύετε στα social media. Πάνω απ ' όλα, αν δεις κάτι, πες κάτι.

Να θυμάστε πάντα ότι είναι ευθύνη μας να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε τους συντρόφους μας και τις οικογένειές μας.
Εκτιμούμε την επαγρύπνηση και την εξυπηρέτηση σας.»

Με δεδομένες τις συνεχείς αναφορές για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η βάση της Σούδας για τις ΗΠΑ, αλλά και καθώς τα συγκεκριμένα μηνύματα απευθύνονται σε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και το προσωπικό στην Ευρώπη, είναι εύλογα τα ερωτηματικά για την πληροφόρηση που έχουν οι Αμερικανοί αναφορικά με τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν και ζητούν την εγρήγορση όλου του προσωπικού.

ΠΗΓΗ https://flashnews.gr/