ΚΡΗΤΗ

ΚΡΗΤΗ «Εξαφανίστηκε» η παραλία του Γεροποτάμου - Σοβαρό πρόβλημα στην καταγραφή των ζημιών

οβαρότατο πρόβλημα υφίσταται πλέον στο νομό Ρεθύμνου, όσον αφορά στην καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία της περασμένης Τρίτης 10/11, αφού μετά την εμφάνιση θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ακολουθεί και το κλείσιμο των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων που ήρθαν σε επαφή με τα μέλη της ΠΕΡ.

Πιο συγκεκριμένα, η μία μετά την άλλη κλείνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων του νομού Ρεθύμνου με τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τα κλιμάκια της ΠΕΡ να μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα, τουλάχιστον μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία θα υποβληθούν. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΠΕΡ μετά την πιστοποίηση του θετικού κρούσματος η υπηρεσία κλείνει για 48 ώρες και λαμβάνονται όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το πρωτόκολλο ενώ οι υπηρεσίες θα δέχονται μόνο με ραντεβού.

Συγχρόνως, ανάμεσα στις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία είναι και η αυτή της παραλίας του Γεροποτάμου, την οποία πραγματικά πήρε το ορμητικό νερό, αλλάζοντας εντελώς το τοπίο στις εκβολές του ποταμού. Συγχρόνως το σημείο έχει γεμίσει από σκουπίδια, πλαστικά, κλαδιά, κορμούς τα οποία αν δεν απομακρυνθούν άμεσα, στην επόμενη φουρτούνα θα ξανακαταλήξουν στη θάλασσα.  

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αναστασία Σταματάκη