ΚΡΗΤΗ

Αποκάλυψη: Ο απαγωγέας του Μ. Λεμπιδάκη είχε κάνει “μαθήματα” στην απαγωγή Παναγόπουλου

Αποκάλυψη σοκ από την εισαγγελέα της έδρας, στη δίκη του εφετείου για την απαγωγή του Κρητικού βιομήχανου Μιχάλη Λεμπιδάκη, που οδεύει στο τέλος της.

Η δημόσια κατήγορος, αποφεύγοντας να μπει σε λεπτομέρειες “έδειξε” στα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η αστυνομία για την απαγωγή του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και για την οποία έχει καταδικαστεί ως αρχηγός ο ισοβίτης Παναγιώτης Βλαστός.

Πολύ μετά είχε αποκαλυφθεί πως γυναίκα που φέρεται να συνδέεται με τον 46χρονο, είχε επισκεφθεί τραπεζικό υποκατάστημα της Κρήτης και έκανε συναλλαγή με έντεκα “σημαδεμένα” χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, που αποτελούσαν μέρος των λύτρων από τα συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για την απελευθέρωση του Παναγόπουλου.

Ο 46χρονος όμως δεν κατηγορήθηκε για την απαγωγή Παναγόπουλου, καθώς το στοιχείο αυτό ανέκυψε πολύ πιο μετά, ωστόσο η εισαγγελέας επεσήμανε πως το άτομο αυτό “αναβαθμίστηκε” στήνοντας την απαγωγή Λεμπιδάκη.

Ο εγκέφαλος έψαχνε τον όμηρο αν είναι “τσιπαρισμένος”

Η πρόταση της εισαγγελέως, είναι ίδια με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και για τους βασικούς κατηγορούμενους δεν διαφοροποιήθηκε δραστικά σε σχέση με την δίκη σε πρώτο βαθμό. Καταλόγισε ωστόσο στον 46χρονο φερόμενο ως “αρχηγό” της απαγωγής πως είχε θητεύσει και έχει εμπειρία στις απαγωγές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “το άτομο που είχε το γενικό πρόσταγμα στην απαγωγή Λεμπιδάκη, που έλεγξε αν είναι τσιπαρισμένος, που έδωσε οδηγίες για το πως θα ντυθούν και πως θα μιλούν οι φύλακες, έχει κατά τη γνώμη μου προηγούμενη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα” κατέληξε η δημόσια κατήγορος.

Από την πλευρά του ο 44χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας από όπου και απελευθερώθηκε ο Κρητικός επιχειρηματίας επέμεινε για μια ακόμα φορά ότι ενεπλάκη στην υπόθεση γιατί εκβιαζόταν και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Όταν ρωτήθηκε από την έδρα ποια ήταν αυτά τα στοιχεία που τον έκαναν να ενδώσει στον εκβιασμό, αρκέστηκε να απαντήσει “Δεν θέλω να μιλήσω, τα έχω αφήσει πίσω αυτά. Υπάρχει πολύς πόνος”!

Οι βασικοί κατηγορούμενοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε κάθειρξη από 25 ως 26 ετών. Ανάμεσά τους ο 48χρονος αγρότης από το Ρέθυμνο, ο αποκαλούμενος “παππούς”, ο 61χρονος μεσίτης και ο 46χρονος ξυλουργός από το Ρέθυμνο, ο αποκαλούμενος “Ευγένιος”.