ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Τσουχτερά πρόστιμα για ανοιχτά καταστήματα, σπάσιμο καραντίνας και παρέες

Τσουχτερά πρόστιμα επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων της αστυνομίας στην Κρήτη, για παραβίαση των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού. 

Τα βαρύτερα πρόστιμα αφορούσαν σε δύο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο Ηράκλειο, ύψους 5.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα, με 15νθημερη αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων τους, γιατί εντοπίστηκαν να λειτουργούν μετά το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας που τέθηκε σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου ενόψει των νέων μέτρων στο Δήμο Ηρακλείου.

Επίσης σε δύο άτομα που είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά βγήκαν από το σπίτι τους σπάζοντας την καραντίνα επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Παράλληλα τα Χανιά, πολυμελής συγκέντρωση σε σπίτι έφερε πρόστιμο στο ιδιοκτήτη του ύψους 3.000 ευρώ, ενώ στα δέκα επιπλέον άτομα που συμμετείχαν, επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα για τον περιορισμό μετακίνησης.

Τέλος για μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις σε όλο το νησί αλλά και για περιορισμό μετακίνησης 75.

Συγκεκριμένα για μάσκα βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις σε Χανιά, 2 σε Ρέθυμνο, 6 σε Ηράκλειο, 2 σε Λασίθι και 1 στο ΒΟΑΚ, ενώ υπήρξε για περιορισμό μετακίνησης/sms, στο Ηράκλειο βεβαιώθηκαν 42 πρόστιμα, 8 στα Χανιά, 13 στο Ρέθυμνο, 9 στο Λασίθι και 3 στο ΒΟΑΚ. Σε όλες τις περιπτώσεις οι παραβάτες θα πληρώσουν 300 ευρώ πρόστιμο.

ΕΡΤ