ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Μήνυση σε διευθυντή νοσοκομείου – Ξέχασε δεκάδες γάζες στο σώμα μιας γυναίκας μετά από επέμβαση

Ένα συνεχές μαρτύριο βιώνει από τον περασμένο Αύγουστο μια 50χρονη γυναίκα από χωριό του δήμου Γόρτυνας, η οποία είχε υποβληθεί σε επέμβαση ολικής υστερεκτομής σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Όπως διαπιστώθηκε μετά από σωρεία εξετάσεων, οι γιατροί ξέχασαν μέσα στο σώμα της δεκάδες γάζες που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Τη Δευτέρα η γυναίκα υπέβαλε μήνυση κατά του διευθυντή της γυναικολογικής και μαιευτικής κλινικής και κατά παντός άλλου υπευθύνου που πήρε μέρος στη χειρουργική επέμβαση.

Από τον περασμένο Αύγουστο που έγινε η πρώτη επέμβαση, η γυναίκα υποβλήθηκε και σε δεύτερη, αυτή τη φορά σε ιδιωτική κλινική, αφού παρουσίασε μητρορραγία.

Είχαν προηγηθεί πολλαπλές επισκέψεις σε γιατρούς και πολλές εξετάσεις. Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δικηγόρος της Ζαχαρίας Λιπαράκης “αρχικά οι γιατροί νόμιζαν ότι αυτό που έβλεπαν στις απεικονιστικές εξετάσεις ήταν κάποιος όγκος και γι’αυτό αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέο χειρουργείο”. Στο δεύτερο χειρουργείο, αντί για όγκος βρέθηκαν οι πρώτες γάζες, οι οποίες και αφαιρέθηκαν. Ούτε μετά το πρώτο ούτε μετά το δεύτερο χειρουργείο όμως κατάφερε η γυναίκα να αναρρώσει και να απαλλαγεί από τους φρικτούς πόνους, τα εκκρίματα και τις ενοχλήσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, κατά το δικηγόρο της, οι γάζες έχουν ενοποιηθεί με τους ιστούς του σώματος και τώρα δεν μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα.

“Η γυναίκα ζει ένα καθημερινό μαρτύριο και έχει επιβαρυνθεί τόσο η καθημερινή της ζωή όσο και η ψυχολογίας της”, λέει ο κ. Λιπαράκης.

ΕΡΤ 
Σύνταξη
Φανή Kαλαθάκη