ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε χωριό μετά τα αυξημένα κρούσματα – Νέα θετικά δείγματα από τα rapid test

Δεκατέσσερα θετικά δείγματα στα πρώτα 400 ράπιντ τεστ που έχουν γίνει στο Τυμπάκι έχουν βρεθεί μέχρι τώρα.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί και συνεχίζεται μέχρι και μετά τις δύο το μεσημέρι.

Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ βρέθηκαν από το πρωί στο Τυμπάκι μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής καθώς το τελευταίο διάστημα υπήρξε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στην κωμόπολη. Ήδη και οι δεκατέσσερις πολίτες έχουν ενημερωθεί ώστε να τους γίνει λήψη νέου δείγματος για μοριακό τεστ.

Τα δεκατέσσερα θετικά στις 3 πρώτες ώρες της παρουσίας των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ δείχνουν πως το πρόβλημα που είχε επισημάνει ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης είναι υπαρκτό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στη Μαρία Μπινιχάκη ο κ. Νικολιδάκης, υποστήριξε πως μόνο δύο από τα θετικά προέρχονται από κατοίκους του δήμου του ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από κατοίκους γειτονικού δήμου που μετέβησαν στο Τυμπάκι για να κάνουν τεστ.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε τα περισσότερα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στο Τυμπάκι το προηγούμενο διάστημα, ήταν μεταξύ οικογενειών χωρίς όπως είπε να υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα καθώς πρόκειται για οικογενειακές συρροές.

Σε γενικές γραμμές, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Φαιστού, οι πολίτες στο δήμο του τηρούν τα μέτρα προστασίας, χωρίς όμως να σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιπτώσεις με παρέες σε σπίτια και μαζώξεις.

Σε ότι αφορά την πορεία των εμβολιασμών στο Δήμο Φαιστού, είναι σημαντικό σύμφωνα με το δήμαρχο πως πλέον, από την Τρίτη 6 Απριλίου θα λειτουργεί ένα επιπλέον εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, συνολικά τρία στο δήμο με αυτό που λειτουργεί στο Πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου, ενώ έχουν προστεθεί και τα Κέντρα Υγείας Χάρακα και Αγίας Βαρβάρας στο δήμο Γόρτυνας γεγονός που θα διευκολύνει σημαντικά την εξυπηρέτηση των πολιτών.

https://creta24.gr/