ΚΡΗΤΗ

Αναβολή για την επόμενη Δευτέρα πήρε η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

Την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου στις 9 το πρωί θα εκδικαστεί στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, το διπλό φονικό στα Ανώγεια με θύματα των γνωστό μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη και τον Γιώργο Ξυλούρη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο γιός του Λευτέρη Καλομοίρη, που κατηγορείται πως σκότωσε Γιώργο Ξυλούρη μόλις αντίκρισε τον πατέρα νεκρό στο δρόμο τον Μάιο του 2020.

Η δίκη ξεκίνησε με τους συνήγορους της πολιτικής αγωγής οι οποίοι ζήτησαν την αναβολή της δίκης λόγω του ότι μέλη της οικογένειας Ξυλούρη δεν μπορούν να παρευρεθούν και ούτε έχουν νομιμοποιήσει τους δικηγόρους τους, ενώ υπενθύμισαν ότι τα Ανώγεια είναι σε “βαθύ κόκκινο.

Αν και η υπεράσπιση διαφώνησε με το αίτημα και το δικαστήριο απέρριψε την αναβολή, αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για την ερχόμενη εβδομάδα.

Το ιστορικό του διπλού φονικού

Τότε, ο 30χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης κατά την διάρκεια επεισοδίου, γρονθοκόπησε τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει από το να μπει στο σπίτι για να βρει τον γιο του, Μανώλη. Ο 63χρονος σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψει τον Ξυλούρη πρόβαλε σθεναρή αντίδραση, παρά τα χτυπήματα που του είχε καταφέρει ο κτηνοτρόφος, ο οποίος προκειμένου να πάρει το αίμα του πίσω, δεν δίστασε να βγάλει το πιστόλι και να εκτελέσει εν ψυχρώ τον άτυχο Λευτέρη Καλομοίρη.

Τότε βγήκε έξω ο γιος του Μανώλης ο οποίος μόλις είδε τον πατέρα του να κείτεται νεκρός, άδειασε τις σφαίρες από το πιστόλι των 9mm στο σώμα του 30χρονου κτηνοτρόφου.

ERT  / Κατερίνα Πολύζου