ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο:Συρροή κρουσμάτων σε σούπερ μάρκετ – Δεν μπήκε σε καραντίνα το προσωπικό

Προβληματισμός επικρατεί για την μη τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού σε καταστήματα εξυπηρέτησης πελατών, αφού καταγγελίες αναφέρονται σε εργαζόμενους οι οποίοι ασθενούν και συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Στέλιος Βοργιάς αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες καταγγελίες που έχουν γίνει στο εργατικό κέντρο.

Ο κ. Βόργιας αρχικά, τόνισε πως στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, τα θέματα ζωής βρίσκονται  στην κορυφή της ατζέντας. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι είναι το μόνο κέντρο πανελλαδικά, το οποίο διαθέτει ανοιχτή γραμμή ανώνυμων καταγγελιών για θέματα υγιεινής και ασφαλείας, με τις καταγγελίες αυτές, «να μην έχουν σταματημό».  

«Είχαμε μια περίπτωση για μια μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ όπου προέκυψαν 10 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 4 κατέληξαν και σε ΜΕΘ. Το κατάστημα αυτό δεν έκλεισε ποτέ, το προσωπικό δε μπήκε σε καραντίνα όπως θα έπρεπε. Καταλαβαίνουμε ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν κινδυνεύουν μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και ο κάθε πολίτης που πάει να ψωνίσει», ανέφερε ο κ. Βοργιάς, ενώ πρόσθεσε ότι ο έλεγχος των καταγγελιών αυτών, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν και εργαζόμενοι οι οποίοι εκβιάζονται ότι αν δεν εμβολιαστούν θα απολυθούν. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απολύσει κάποιον επειδή δεν κάνει τα εμβόλια, αλλά από την άλλη και όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να τηρούν πιστά τα μέτρα», επεσήμανε κλείνοντας ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου.