ΚΡΗΤΗ

«Λουκέτο» σε καφενείο στο Ηράκλειο που σέρβιρε σε ανεμβολίαστο – Πρόστιμα σε ολη την Κρήτη

Συνεχίζουν μέχρι και σήμερα τα πρόστιμα στους τέσσερεις νομούς της Κρήτης. Συνολικά χθες Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 2.821 έλεγχοι και υποβλήθηκαν 35 πρόστιμα σε ολόκληρη την Περιφέρεια. 

Πιο αναλυτικά, στο επίκεντρο των πρόστιμων ήταν το Ηράκλειο, αφού αστυνομικοί έβαλαν λουκέτο σε καφενείο για 7 ημέρες και «χρέωσαν» 2.000 ευρώ τον ιδιοκτήτη, ο οποίος σέρβιρε σε πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Επίσης, 300αρι θα πληρώσουν και 4 οδηγοί Ι.Χ για μη χρήση μάσκας, οι οποίοι βρίσκονταν σε όχημα με συνοδηγό χωρίς μάσκα, αλλά και 5 υπάλληλοι καταστήματος. Δεν έλειψαν για ακόμα μια μέρα τα πρόστιμα για παράβαση των ωρών κυκλοφορίας, λόγω του μίνι lockdown του Ηρακλείου, 6 στο σύνολό τους.

Όσον αφορά τα Χανιά, 8 πρόστιμα υποβλήθηκαν χθες με αυτά να αφορούν τη μη χρήση μάσκας. Συγκεκριμένα, 7 σε υπαλλήλους υγειονομικού καταστήματος και ένα σε πελάτη μίνι μάσκετ. 

Το Ρέθυμνο βρίσκεται στην πιο πλεονεκτική θέση με μόλις ένα πρόστιμο σε υπάλληλο υγειονομικού καταστήματος για μη χρήση μάσκας.

Τέλος, στο Λασίθι η αστυνομία «μοίρασε» 300άρια σε συνολικά 10 παραβάτες για μη χρήση μάσκας. Σε σύνολο, 6 σε οδηγούς Ι.Χ, ένα σε υπάλληλο καταστήματος, ένα σε πελάτη πρακτορείου ΟΠΑΠ, ένα σε πελάτη μίνι μάρκετ και ένα σε οδηγό ταξί.

zarpanews.gr