ΚΡΗΤΗ

Κορωνοϊός: «Πορτοκαλί» το Ηράκλειο στον επιδημιολογικό χάρτη

Με πορτοκαλί χρώμα εμφανίζεται πλέον το Ηράκλειο στον επιδημιολογικό χάρτη της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν το Ηράκλειο να βγαίνει από το mini lockdown.

Πλέον αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που θα δώσουν «ανάσα» στους επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι θα βάλουν ξανά μουσική στα καταστήματά τους αλλά και τους πολίτες οι οποίοι θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν και μετά τη 1 τα μεσάνυχτα.

«Πορτοκαλί» παραμένουν το Ρέθυμνο και τα Χανιά, ενώ στο «κίτρινο» βρίσκεται το Λασίθι.

«Νομίζω ότι η παρέμβαση της Περιφέρειας Κρήτης ήταν καθοριστική και εκδόθηκε ο επικαιροποιημένος χάρτης της πολιτικής προστασίας με το Ηράκλειο να βρίσκεται πλέον στο «πορτοκαλί» και ο νομός Λασιθίου στο «κίτρινο»», δήλωσε στο Creta24 o Αντιπρόεδρος Εποπτών Δημόσιας Υγείας Αντώνης Παπαδάκης. 

Ωστόσο ο κ. Παπαδάκης τόνισε πως τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι την Παρασκευή, οπότε και λήγει το ισχύον ΦΕΚ. «Από το Σάββατο και μετά θα ισχύουν τα μέτρα που ισχύουν για όλη τη χώρα χωρίς έξτρα περιορισμούς», σημείωσε ο κ. Παπδάκης.

Αναφορικά με την ένταξη του νομού Λασιθίου στο «κίτρινο» επίπεδο, ο κ. Παπαδάκης τόνισε πως σε επίπεδο μέτρων δεν αλλάζει κάτι, απλά δεν θα υπάρχει η αυστηρή επιτήρηση και το εκτεταμένο testing που ισχύει για τους «πορτοκαλί» νομούς.

πηγη https://creta24.gr/