ΚΡΗΤΗ

Ζημιές στην Σητεία μετά τον σεισμό

Στη Σητεία καταγράφονται τα πρώτα προβλήματα από τον ισχυρό σεισμό που χτύπησε την ανατολική Κρήτη με εικόνες από ζημιές σε κατοικίες επιχειρήσεις και δρόμους να κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο.

Πληροφορίες για ρωγμές στο Δημαρχείο Σητείας δεν επιβεβαιώνονται στο

Ράδιο Λασίθι από τον Δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη, όμως σύμφωνα με μαρτυρίες έχουν υπάρξει προβλήματα σε κάποια παλιά κτίσματα στον Ξερόκαμπο, ζημιές με πεσμένα αντικείμενα σε σπίτι και επιχειρήσεις.

Iδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στο οδικό δίκτυο αφού υπάρχουν καταγραφές για καταρρεύσεις βράχων σε διάφορα σημεία, ενώ η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται.

Στη Ζάκρο επίσης αναφορές για ζημιές σε καταστήματα με μαρτυρίες κατοίκων να κάνουν λόγο για ένα τρομακτικό φαινόμενο.

 

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου μετά τον σεισμό

Σε επιφυλακή, για κάθε ενδεχόμενο βρίσκεται ο Δήμος και η Πολιτική Προστασία, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Αιλαμάκη να δηλώνει στον STYLE 100, πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για κάποια ιδιαίτερη σοβαρή επίπτωση  από τον σεισμό εκτός το ότι κατέρρευσε η εκκλησία του Αγίου Νικολάου  στον Ξερόκαμπο Ζήρου. Για την λειτουργία των σχολείων, αύριο, θα υπάρξει ενημέρωση.

Λόγω του μεγάλου μεγέθους του σεισμού, αυξημένη επαγρύπνηση υπάρχει για το ενδεχόμενο δημιουργίας τσουνάμι, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργηθεί αυξημένη ανησυχία, αφού κάτι τέτοιο χαρακτηρίζεται ως αναμενόμενο

πηγη https://radiolasithi.gr/  STYLE100FM.GR