ΗΡΑΚΛΕΙΟ Το Εφετείο του έδωσε “δεύτερη ευκαιρία” και λίγες ώρες αργότερα πιάστηκε πάλι να μεταφέρει ναρκωτικά

Δεν πρόλαβε καλά καλά να βγει από τη φυλακή, πείθοντας για την μεταμέλειά του το δικαστήριο και του πέρασαν ξανά χειροπέδες.

Ο 35χρονος Αλβανικής καταγωγής είχε συλληφθεί πριν λίγα χρόνια για διακίνηση σκληρών ναρκωτικών στην “πιάτσα” των τοξικομανών του Ηρακλείου και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση πέντε ετών. Την περασμένη Τετάρτη στην διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ο κατηγορούμενος με μια “άνευ προηγουμένου παράσταση”, όπως είπαν όσοι παραβρέθηκαν στην δίκη, κατάφερε να πείσει τους Δικαστές του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης περί του “ειλικρινούς της μεταμέλειας του” και να φύγει ελεύθερος από την αίθουσα, αφού η ποινή του ανεστάλη.

Η απόφαση αιφνιδίασε του αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, καθώς γνώριζαν πως ο συγκεκριμένος άνδρας, ακόμη και μέσα από την φυλακή, κατόρθωνε να έχει εμπλοκή στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τον έθεσαν άμεσα υπό στενή, αλλά διακριτική παρακολούθηση και διαπίστωσαν πως το βράδυ της ίδιας ημέρας επιβίβασε στο αυτοκίνητο του νεαρό ομοεθνή του και κατευθύνθηκαν προς το Ρέθυμνο.
Οι αστυνομικοί έστησαν “μπλόκα” στις δυτικές εισόδους της πόλης και όταν, τρεις ώρες αργότερα, το αυτοκίνητο εμφανίστηκε, το σταμάτησαν και ξεκίνησαν εξονυχιστικό έλεγχο. Γνωρίζοντας τα “τεχνάσματα” που χρησιμοποιούν οι διακινητές, δεν άργησαν να διαπιστώσουν πως σε ειδική κρύπτη στον… υπερμεγέθη μοχλό των ταχυτήτων είχε αποκρυβεί σημαντική ποσότητα ηρωίνης. Έτσι, ο προ ολίγων ωρών “μεταμεληθείς” οδηγήθηκε και πάλι στα κρατητήρια, όπως και ο συνεργός του.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπαδάκης

πηγη https://www.ertnews.gr/