Κρήτη: Ανοικτοί εμβολιασμοί στις πλατείες, παρέα με τον Άι Βασίλη, ξωτικά και μουσικούς

Εμβολιασμούς στις πλατείες παρέα με τον Άι Βασίλη, ξωτικά και ζωντανή μουσική από τοπικούς καλλιτέχνες ετοιμάζει η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους υγειονομικούς και τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το σχέδιο που καταρτίζει η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ προβλέπει την επιστροφή στις πλατείες των μεγάλων πόλεων του νησιού των κινητών μονάδων εμβολιασμού, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στους πολίτες, χωρίς προηγουμένως να έχουν κλείσει ραντεβού.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει διήμερο εμβολιασμού σε κεντρικές πλατείες των τεσσάρων πρωτευουσών των περιφερειακών ενοτήτων του νησιού και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο. «Σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα δώρο αγάπης, ένα δώρο ζωής στους πολίτες της Κρήτης, στη λογική των ανοικτών εμβολιασμών στις πλατείες που ξεκίνησαν πανελλαδικά από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το Τυμπάκι» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπορμπουδάκη, σημειώνοντας πως και οι συμμετέχοντες υγειονομικοί που έχουν δοκιμαστεί πολύ κατά την περίοδο της πανδημίας «θα γίνουν για λίγο παιδιά», συμμετέχοντας σε αυτή τη δράση.

Έτσι, για ένα διήμερο, κινητές μονάδες εμβολιασμού θα εγκατασταθούν σε κεντρικές πλατείες των τεσσάρων πόλεων με σκοπό να εμβολιάσουν τους πολίτες που το επιθυμούν, μεταφέροντας, παράλληλα, μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε μικρούς και μεγάλους, καθώς το έργο των εμβολιαστικών κλιμακίων θα συνεπικουρήσουν ο Άι Βασίλης και τα ξωτικά του. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν μουσικά καλλιτεχνικά δρώμενα, ως κινητήριος μοχλός για την προσέλευση στα σημεία του ανοικτού εμβολιασμού.
Οι ημερομηνίες της δράσης αυτής θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Εμβολιαστικές γραμμές για παιδιά και για κυριακάτικα ραντεβού

Στο μεταξύ, προκειμένου να καλυφθεί η κατακόρυφη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, ήδη έχουν αναπτυχθεί 94 εμβολιαστικές γραμμές στην Κρήτη, ενώ, όπως ανέφερε η κ. Μπορμπουδάκη, υπάρχει σχεδιασμός για την περαιτέρω αύξησή τους σε περιοχές όπου υπάρχει αυξημένος αριθμός ραντεβού. Προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του κόσμου ήδη έχει αποφασιστεί να λειτουργήσουν οι περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές όλες τις Κυριακές του Δεκεμβρίου έως και την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου. Παράλληλα, οργανώνεται η λειτουργία εμβολιαστικών γραμμών για τα παιδιά στα νοσοκομεία της Κρήτης, όπου θα βρίσκεται ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, για να απαντά στις ερωτήσεις και σε ενδεχόμενες ανησυχίες των γονιών, δεδομένου ότι ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τα εμβολιαστικά ραντεβού των παιδιών 5-11 ετών.

      πηγη  ertnews.gr