ΚΡΗΤΗ

Ένοχος για τρομοκρατικό αδίκημα στο Εδιμβούργο, 35χρονος Κρητικός

Ένοχος ενώπιον του δικαστηρίου δήλωσε ένας 35χρονος Κρητικός στη Σκωτία.

Μαζί με μία 32χρονη είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο από τις διωκτικές αρχές της Μ. Βρετανίας σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ για μια βομβιστική επίθεση στις 11 Ιανουαρίου 2018 σε κάστρο του Εδιμβούργου στη Σκωτία.

Δημοσίευμα του dailyrecord.co.uk, αναφέρει ότι ο Νικόλαος Καρβουνάκης ισχυρίστηκε ότι ήταν μέλος της Διεθνούς Τρομοκρατικής Μαφίας – μιας μεξικανικής οικοτρομοκρατικής ομάδας.

Η εν λόγω βομβιστική επίθεση στη Σκωτία φαινεται να σχετίζεται με πολυεθνική οργάνωση μηδενιστών που έχει προχωρήσει σε βομβιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι ή στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Πρόκειται για την διεθνή οργάνωση «ακτιβιστών» ITS («Ατομικιστές που Τείνουν στο Αγριο» – «Individualidades Tendiendo a lo Salvaje») που προχωρούν σε αιματηρές ενέργειες σε πολλές χώρες του κόσμου.

Το ελληνικό «παράρτημά» της ήταν η «Εικονοκλαστική Σέχτα» που έχει προχωρήσει σε ανεξιχνίαστες βομβιστικές επιθέσεις στην χώρα μας σκορπώντας ανησυχία στις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο 35χρονος φέρεται τον Φεβρουάριο του 2018 να έστειλε ένα email σε ρεπόρτερ εφημερίδας με αποστολέα αποκαλούμενο «Διεθνής τρομοκρατική ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο». Σε αυτό περιείχε έναν σύνδεσμο προς έναν οικολογικό εξτρεμιστικό ιστότοπο όπου ανέλαβε ανώνυμα την ευθύνη για την τοποθέτηση του μηχανισμού. Υπέγραψε ως «Misanthropos Cacogen» και ισχυρίστηκε ότι ήταν μέλος της «Διεθνούς Τρομοκρατικής Μαφίας».

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την ενοχή του, ωστόσο – όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης –  επιμένει πως σκόπευε να προκαλέσει αναστάτωση αλλά όχι σωματική βλάβη και όταν η συσκευή αφέθηκε στους κήπους δεν είχε ρυθμιστεί να εκραγεί.

Η ποινή φυλάκισης για τον 35χρονο αναμένεται να ανακοινωθεί τον ερχόμενο μήνα. 

ΠΗΓΗ parakritika.gr