ΚΡΗΤΗ

Πυκνη χιονόπτωση στο Λασίθι – Αποκαταστάθηκε η τροφοδοσία στο Αρκαλοχώρι (βίντεο)

Επιδείνωση των καιρικών φαινομένων και στο Λασίθι. Η πυκνή χιονόπτωση σε συνδυασμό  με τους βοριάδες καθιστούν δυσκολότερη την κατάσταση σε όλο το νόμο Λασιθίου. Χιόνι Αυτή την ώρα χιονίζει και στα πεδινά, ενώ απροσπέλαστος είναι ο δρόμος για το Οροπέδιο.

 
 
 Δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου και τα γύρω χωριά όπου το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα. Κλειστός ακόμη ο δρόμος προς από τις Αρχάνες προς το Αρκαλοχώρι.

Η αστυνομία στις Αρχάνες με μπλόκα ειδοποιεί τους οδηγούς ότι δεν πρέπει να μετακινούνται αν δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη, λόγοι υγείας ή τροφοδοσίας ηλικιωμένων και ανήμπορων ανθρώπων με τρόφιμα ή φάρμακα.

Το πρωί οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον εφοδιασμό τους σε τρόφιμα, όμως με την παρέμβαση της Περιφέρειας και την χρήση κατάλληλων οχημάτων, προσέγγισαν τους οικισμούς και η τροφοδοσία αποκαταστάθηκε.

Η έλευση της “Ελπίδας” από την Κρήτη οδηγεί στο κλείσιμο και άλλων δρόμων του νησιού, που πλέον δεν είναι προσπελάσιμοι ή κρίνονται επικίνδυνοι λόγω χιονόστρωσης και παγετού.

 
 
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπαδάκης – Ιάσων Ταβλάς
πηγη  ertnews.gr