Φονικό στον Μυλοπόταμο: “Μόνο εγώ ξέρω γιατί τον σκότωσε” – Τι δηλώνει η αδελφή του 22χρονου

“Κανένας δεν ξέρει τον λόγο που ο φονιάς δολοφόνησε τον αδελφό μου. Ούτε ο δικηγόρος του φονιά μπορεί να γνωρίζει τι έχει συμβεί. Δεν ήταν μπροστά στο σκηνικό. Μόνο εγώ ξέρω. Εγώ ήμουν εκεί και τον είδα να πέφτει νεκρός… Θόλωσε, λέει. Τι του έκανε και τον σκότωσε;
Ο δολοφόνος να πει την αλήθεια και να σταματήσει να μας κοροϊδεύει», λέει με δάκρυα στα μάτια η Λουκία Χαριτάκη, αδελφή του θύματος, Κωνσταντίνου Χαριτάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο αδελφός της να έβρισε την οικογένεια του δράστη, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του 44χρονου θύτη ότι έκανε το φονικό γιατί θόλωσε το μυαλό του”. 

«Ο φονιάς σταμάτησε στο σπίτι μου. Δεν κατέβηκε καν από το αυτοκίνητο. Βλέπει τον αδελφό μου και του λέει: “Θα αναμαζώξεις τη γλώσσα του ή θα σε αναμαζώξω εγώ; Κατέβα, αν είσαι άνδρας”, απάντησε ο αδελφός μου και τότε ο δράστης βγάζει το όπλο και τον πυροβολεί τρεις φορές». Αυτός ήταν ο διάλογος, σύμφωνα με τη Λ. Χαριτάκη, που είχε ο δράστης με το θύμα πριν ο 22χρονος Κωστής πέσει νεκρός στην αυλή του σπιτιού του, την περασμένη Κυριακή.

Μια παρεξήγηση του παρελθόντος φαίνεται πως οδήγησε στο φονικό στο χωριό Αργουλιό Μυλοποτάμου του Ρεθύμνου Κρήτης, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι συγγενείς του 22χρονου Κωστή. Η διαμάχη μεταξύ των δύο οικογενειών φαίνεται πως είχε ενταθεί μετά την Πρωτοχρονιά, ενώ πριν από λίγους μήνες ο δράστης φαίνεται να είχε πυροβολήσει ξανά προς το σπίτι του θύματος.

«Ο αδελφός μου εκείνη την ημέρα ήταν χαρούμενος. Γιόρταζε η εκκλησία στο χωριό μας. Νωρίτερα είχε μια λογομαχία με τον φονιά του. Βρισκόμασταν όλοι στο σπίτι μου. Είχαμε παρέα και διασκεδάζαμε όλοι μαζί. Είχαν έρθει οι σύντεκνοι του αδελφού μου όταν βγήκε έξω για να αποχαιρετήσει κάποιους από αυτούς. Φώναξε στους σύντεκνούς του και αμέσως μετά έγινε το κακό», δηλώνει η αδελφή του 22χρονου. 

Τα λόγια της ραγίζουν καρδιές. Με τρεμάμενη φωνή και με όση δύναμη της έχει απομείνει, η Λ. Χαριτάκη ψιθυρίζει: «Ο φονιάς μάς έκλεισε το σπίτι. Στα χέρια μου ξεψύχησε. Αχ, αδελφέ μου… Δυστυχώς, δεν σε προλάβαμε. Γιατί; Γιατί σε σκότωσε, αδελφέ μου, γιατί με αφήνεις μόνη; Το αίμα σου δεν φεύγει από το μπαλκόνι μου»…

«Στυγνή δολοφονία»

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Στειακάκης, δικηγόρος της οικογένειας του 22χρονου, δηλώνει στη Realnews ότι ο δράστης ήταν ψύχραιμος και γι’ αυτό δεν θρηνήσαμε άλλα θύματα. «Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Χαριτάκη προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει τη συμφορά που τη βρήκε. Πρόκειται για μια στυγνή και εν ψυχρώ δολοφονία μπροστά σε όλη την οικογένεια του θύματος, η οποία από τύχη δεν επλήγη από τις σφαίρες. Ο δράστης, μετά την προηγηθείσα λογομαχία, αποχώρησε και επανήλθε με άλλο αυτοκίνητο και με το όπλο, με το οποίο πυροβόλησε με ψυχραιμία το θύμα που ήταν πίσω από την καγκελόπορτα του σπιτιού τους. Η ήρεμη ψυχική κατάσταση του δράστη και η αποφασιστικότητά του τον βοήθησαν να μην αστοχήσει και έτσι δεν σκότωσε και άλλους από την οικογένεια που στέκονταν ακριβώς δίπλα στον άτυχο Κωστή», δηλώνει στην «R» ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος. 

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι, παρά τους φόβους που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία του Μυλοποτάμου για βεντέτα, η οικογένεια του 22χρονου Κωστή πιστεύει στην ελληνική Δικαιοσύνη και δεν θα προβεί σε καμία εκδικητική ενέργεια.

«Η οικογένεια, μέσα στον πόνο της, θα περιμένει την απονομή της δικαιοσύνης μακριά από πράξεις και δηλώσεις που θα πυροδοτούσαν την κατάσταση», τονίζει ο Γ. Στειακάκης.

Φόβος

Σημειώνεται ότι, υπό τον φόβο της εκδίκησης, οι συγγενείς του δράστη έχουν ήδη απομακρυνθεί από το χωριό, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παραμένουν καθημερινά στο σημείο του εγκλήματος. Ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη, Διονύσης Βέρρας, κατά την απολογία του 44χρονου στην ανακρίτρια, επεσήμανε ότι ο εντολέας του έχει μετανιώσει για τις πράξεις του και τόνισε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να τιμωρηθεί γιατί αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή, αλλά στη διάσταση και με τον τρόπο που πρέπει.

«Ένας άνθρωπος που έχει αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή και μέχρι τώρα ήταν σύννομη δεν μπορεί παρά να είναι μετανιωμένος και συγκλονισμένος. Η πρώτη του κουβέντα που λέει στην προανακριτική του απολογία είναι μια και μοναδική: “Είμαι συγκλονισμένος από αυτό που συνέβη, γιατί να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή και μάλιστα από τα χέρια μου;”», καταλήγει ο κ. Βέρρας.

enikos.gr