Ηράκλειο: Τι λέει ο αντιδήμαρχος Άρβης για τον εμπρηστικό μηχανισμό που βρέθηκε στο φαράγγι

Σχέδιο εμπρησμού, από άγνωστο δράστη και με άγνωστο κίνητρο, «βλέπουν» δημοτικοί παράγοντες και κάτοικοι της Βιάννου πίσω από τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που βρέθηκε τυχαία χθες στο φαράγγι της Άρβης.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά περίεργη και εξαιρετικά επικίνδυνη υπόθεση» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Βιάννου Χαρίλαος Τριγωνάκης, εκφράζοντας την ανησυχία που προκάλεσε ο μηχανισμός, ο οποίος αποτελείτο από ένα πλαστικό μπουκάλι νερού, που περιείχε βενζίνη και έφερε φυτίλι και μία κροτίδα, η οποία είχε επικολληθεί πάνω του με ταινία.

Όπως εξήγησε ο κ. Τριγωνάκης, ο εμπρηστικός μηχανισμός εντοπίστηκε από υπάλληλο συνεργείου του δήμου που βρέθηκε στην περιοχή για εργασίες. Ήταν, όπως είπε, κρυμμένος σε μία χαρουπιά, δίπλα στην κοίτη του ρέματος, στην έξοδο του φαραγγιού, σε ένα σημείο με οργιώδη βλάστηση. «Είχε τοποθετηθεί επί σκοπού» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πιθανολόγησε δε ότι ο δράστης περίμενε την κατάλληλη στιγμή, όταν στην περιοχή θα έπνεαν ισχυροί άνεμοι, για να πυροδοτήσει τον εμπρηστικό μηχανισμό, καθώς, όπως τόνισε, εκτιμάται ότι είχε σκοπό την ανάφλεξη, με ανυπολόγιστες συνέπειες, δεδομένου ότι σε κοντινή απόσταση υπήρχαν σπίτια του οικισμού της Άρβης και με έναν ευνοϊκό για την πυρκαγιά άνεμο θα μπορούσαν σε λίγα λεπτά οι φλόγες να είναι μέσα στον οικισμό.

Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου, ενώ χθες στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με επικεφαλής τον περιφερειακό διοικητή Γιώργο Τσικαλά. Από τις έρευνες που έγιναν μέχρι στιγμής στην ευρύτερη περιοχή δεν έχουν εντοπιστεί ανάλογα ευρήματα,, ωστόσο, οι τοπικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και πραγματοποιούν περιπολίες.

Δύσκολο εγχείρημα για τις αρχές είναι και ο εντοπισμός του δράστη ή των δραστών. Ήδη, πάντως, τα ευρήματα που συγκεντρώθηκαν από το σημείο παίρνουν το δρόμο για τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, με την ελπίδα ότι η εξέτασή τους θα δώσει χρήσιμες απαντήσεις.

(φωτ. Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου)

Σύνταξη
Νεκταρία Μανουσουδάκη

πηγη  ertnews.gr