ΗΡΑΚΛΕΙΟ Υπόθεση απάτης σε βάρος της Περιφέρειας Κρήτης στο Μηχανολογικό Ηρακλείου ερευνούν οι αρχές

Απάτη σε βάρος της Περιφέρειας Κρήτης, το ύψος της οποίας είναι υπό διερεύνηση, αποκαλύφθηκε πριν από δύο εβδομάδες και έχει ήδη παραπεμφθεί για περαιτέρω διερεύνηση στις διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάτη φέρεται να στήθηκε από γραφείο διεκπεραίωσης υποθέσεων του δημοσίου στο Μηχανολογικό της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Οι επιτήδειοι φέρονται να λειτουργούσαν ως εξής: Αντί να αποδίδουν ολόκληρο το παράβολο μεταβίβασης στην Περιφέρεια, κατέθεταν μικρότερο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό της και στη συνέχεια με στυλό «διόρθωναν» την απόδειξη, παραποιώντας προς τα πάνω τα εμφανιζόμενα ως κατατεθειμένα χρήματα. Αυτή η «πειραγμένη» απόδειξη ήταν εκείνη που κατέθεταν στη συνέχεια στο αρμόδιο γραφείο Μεταβιβάσεων του Μηχανολογικού.

Το “κουβάρι” αυτής της υπόθεσης φαίνεται να προεκτείνεται χρονικά σε βάθος ετών, κάτι που επίσης διερευνάται τόσο από την Περιφέρεια και το ΣΔΟΕ όσο και από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές, που ελέγχουν εξονυχιστικά αποδείξεις και συναφή στοιχεία. Η υπόθεση έχει ήδη φτάσει στην Εισαγγελία Ηρακλείου, ενώ με μια λιτή του δήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης επιβεβαίωσε την απάτη. Όπως ανέφερε: «Πριν από 15 μέρες περίπου, στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών διεξάγοντας ενδελεχή έλεγχο εντόπισαν παρατυπίες, παρανομίες που γινόταν από γραφείο διεκπεραίωσης. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Είμαστε σε συνεργασία με τις ελεγκτικές αρχές παρέχοντας κάθε διευκόλυνση στο έργο τους. Έχουν ξεκινήσει οι σχετικοί έλεγχοι και αναμένουμε τα πορίσματά τους».

πηγη https://www.ertnews.gr/   Σύνταξη Νεκταρία Μανουσουδάκη

 
 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδακαι τον Κόσμο,  στο ertnews.gr