ΚΡΗΤΗ «Τον πατέρα τους τον έβγαλαν σε φέρετρο και τη μάνα μας σε σακούλα»

Νέες πτυχές του στυγερού εγκλήματος με θύματα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο σπίτι τους στο Σφηνάρι Κισάμου τον Φεβρουάριο του 2015 με βέβαιο κίνητρο τη ληστεία, ήρθαν στο φως σήμερα Πέμπτη κατά την πρώτη μέρα εκδίκασης της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά.
 
Το έγκλημα εξιχνιάστηκε 11 μήνες μετά με συλλήψεις τριών ατόμων: Των δύο βασικών κατηγορουμένων και του γιου του ηλικιωμένου από προηγουμενο γάμο, ο όποιος άλλωστε έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για απλή συνέργεια.
 
Όπως προέκυψε, ήταν αυτός που οδήγησε τους δυο κατηγορούμενους στο σπίτι, έκανε τον πατέρα του να ανοίξει την πόρτα και στη συνέχεια τους περίμενε στο αμάξι. Ο ηλικιωμένος διατηρούσε στο σπίτι όπως ο ίδιος διέδιδε, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, προερχόμενο από το ΕΦΑΠΑΞ του, το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ. 
 
Τα παιδιά που είχε αποκτήσει η ηλικιωμένη από τον πρώτο της γάμο, παρίστανται ως υπεράσπιση της κατηγορίας, με την κόρη της να συγκλονίζει το δικαστήριο και το ακροατήριο με την πολυωρη καταθέσή της. Όπως είπε ο γιος του ηλικιωμένου που τους βρήκε νεκρούς μέσα σε λίμνη αίματος δυο μερες μετά τον φόνο, δεν ενημέρωσε καν τα παιδιά της γυναίκας που χρειάστηκε να τηλεφωνησουν τα ίδια στην αστυνομία για να μάθουν τα τραγικά γεγονότα.
 
«Η στάση τους στην κηδεία ήταν παράξενη. Ήταν ψυχροί, ούτε που γύρισαν να με κοιταξουν, ούτε ήρθαν να με συλλυπηθούν» σημείωσε μεταξύ άλλων, εξηγώντας ότι από την πρώτη στιγμή οι υποψίες στράφηκαν στους γιους του νεκρού.
 
Σε δηλώσεις της μετά την διακοπή της δίκης για αύριο, τόνισε πως είναι απολύτως ξεκάθαρο το τι έχει συμβεί. Βέβαιος για την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων εμφανίστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας, Αποστόλος Λύτρας.
 

Η υπόθεση δικάζεται από την αρχή και σε δεύτερο βαθμό δικάζεται σήμερα στο Εφετείο Χανίων,  μετά από την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο της προηγούμενης αθωωτικής απόφασης, που ανέτρεψε την ισόβια καταδίκη των δυο κατηγορουμένων και τους έκρινε αθώους.
 
Στο εδώλιο κάθονται ένας 40χρονος και ένας 57χρονος,οι οποίοι αρνούνται όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και συγκεκριμένα για τον 57χρονο ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συρροή και στον 40χρονο, άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές και για ληστεία η οποία θεωρήθηκε ως κίνητρο.
 
Για την υπόθεση ως απλός συνεργός έχει καταδικαστεί αμετάκλητα ένας από τους γιους του ηλικιωμένου από τον πρώτο του γάμο.
 
Σημειώνεται ότι το ζευγάρι ήταν 25 χρονια μαζι αλλά δεν είχαν αποκτήσει κοινά τέκνα.
 
zarpanews.gr – Φανή Νικηφοράκη