ΚΡΗΤΗ Βρέθηκαν οι λήπτες που θα λάβουν το «δώρο ζωής» από την 21χρονη Έμμα

Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες οι οποίοι θα λάβουν το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τα νεφρά και τους κερατοειδής της 21χρονης Χανιώτισσας, που παρασύρθηκε και δυστυχώς έφυγε από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη, στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». 

Φανερά συγκινημένοι, οι γονείς ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους του νοσοκομείου, ότι ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τον έλεγχο ιστοσυμβατότητας και έχουν καταλήξει στα άτομα που θα λάβουν τα όργανα του παιδιού τους. Αυτή εξάλλου ήταν η επιθυμία τους από τη στιγμή που έμαθαν, ότι έσβησαν όλες οι ελπίδες για την 21χρονη φοιτήτρια.

Με πραγματικό μεγαλείο ψυχής, μέσα στον πόνο τους, βρήκαν τη δύναμη να χαρίσουν ελπίδα και ποιότητα ζωής σε άλλους πέντε ανθρώπους. Είναι σίγουροι άλλωστε, ότι αυτό θα ήθελε και η δική τους Έμμα, καθώς ήταν ένα παιδί που το μόνο που επιθυμούσε πάντα ήταν να προσφέρει. Και τώρα, αισθάνονται ότι μέσα απ’ αυτό το «πολύτιμο δώρο» θα είναι σαν να συνεχίζει να ζει κι εκείνη.

Τα τελευταία 24ωρα, η νεαρή φοιτήτρια παραμένει συνδεδεμένη με μηχανική υποστήριξη, καθώς καθορίστηκε ότι τα όργανά της είναι κατάλληλα για δωρεά, με την ίδια μάλιστα να είχε εκφράσει την επιθυμία της να γίνει δωρήτρια οργάνων. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, η διαδικασία για τη λήψη οργάνων ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης, οπότε θα αφαιρεθεί ειρηνικά από την υποστήριξη της ζωής.

πηγη  https://www.zarpanews.gr/

Δημοφιλή Αρθρα