Ναπολέων ΣαραντίδηςΝαπολέων
Σαραντίδης

Παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες και τις αντιξοότητες με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωποι, οι έμπειροι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Χανίων, φαίνεται πως, κομμάτι – κομμάτι συμπληρώνουν το παζλ της αποτρόπαιης δολοφονίας η οποία συνέβη την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στην οδό Σμύρνης στο κέντρο της πόλης των Χανίων και με θύμα έναν 53χρονο.

Ο Χρήστος είχε βρεθεί νεκρός και πεσμένος στο πάτωμα του μικρού ισόγειου διαμερίσματος στο οποίο διέμενε το βράδυ της Κυριακής ενώ σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο 53χρονος είχε δεθεί και χτυπηθεί βάναυσα στο πρόσωπο πριν οι δράστες του κλείσουν τις αναπνευστικές οδούς με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από ασφυξία.

Ήταν γνωστός στην περιοχή για τον εθισμό του σε τοξικές ουσίες και για τις σχέσεις του με τοξικομανείς, αλλά οι γείτονες ανέφεραν πως ήταν ήσυχος, ευγενικός και είχε σε γενικές γραμμές καλές σχέσεις με όλους στην γειτονιά.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο διαμέρισμα το πρωί της Δευτέρας (16/1) το έκαναν στην κυριολεξία φύλλο και φτερό για να συλλέξουν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με μαρτυρία, από το διαμέρισμα έλειπε ο φορητός υπολογιστής του 53χρονου, τον οποίο πιθανόν να πήραν μαζί τους οι δράστες του εγκλήματος, αλλά από την στιγμή που συνέβη συμπλοκή πριν την δολοφονία, θεωρείται δύσκολο να μην άφησαν κάποια «ίχνη» όπως πιθανόν οργανική ύλη η οποία να μπορεί να αξιοποιηθεί με την μέθοδο ανάλυσης DNA.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Flashnews.gr οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο και αναμένονται εξελίξεις.nekros-xania-5-740x420.jpg

«Είμαι ο Σνουπι και είμαι καλά!!»

Στο μεταξύ ο μικρός σκυλάκος του 53χρονου, ίσως ο μοναδικός πραγματικός του φίλος, που είχε συγκινήσει τους πάντες με την παραμονή του έξω από το διαμέρισμα για πολλές ώρες μετά το έγκλημα, παραμένει σε φιλοξενία από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η προστασία των ζώων», ο οποίος γνωστοποίησε ότι ο Σνούπι είναι πλέον έτοιμος για να βρει την παντοτινή του οικογένεια.

Ο Φιλοζωικός σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

✔️Ο Σνουπι που έχασε με βίαιο τρόπο τον άνθρωπό του, άρχισε να συνέρχεται. 

Πλέον παίζει με άλλα σκυλάκια, θέλει αγκαλιές, τρώει όλο το φαγητό του και ήρθε η ώρα να βρει μια νέα οικογένεια που θα του δώσει όλη την αγάπη που κάποιοι αποφάσισαν να του στερησουν.

✔️Είναι μικρόσωμος, κομψός, 4 ετών, πλήρως εμβολιασμένος και αποπαρασιτωμένος, με τσιπάκι και έχει βελούδινα αυτιά που θέλεις να τα χαϊδεύεις ώρες και πολύ εκφραστικά μάτια.

✔️Σε λίγες μέρες θα στειρωθει.

✔️Όποιος ενδιαφέρεται σοβαρά για το Σνουπι να καλέσει 6945593988 απογευματινές ώρες