ΚΡΗΤΗ Zευγάρι βρέθηκε απανθρακωμένο στο σπίτι του

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι γείτονες του αδικοχαμένου ηλικιωμένου ζευγαριού, που βρέθηκε απανθρακωμένο μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στο σπίτι του, στο Δαράτσο, λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Οι γείτονες, δηλώνουν πως επρόκειτο για ένα πολύ αγαπητό ζευγάρι στην γειτονιά, το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και δεχόταν βοήθεια και υποστήριξη από τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και από γείτονες. 

Όπως υποστήριξαν οι γείτονες, ο 78χρονος άνδρας είχε άνοια ενώ η γυναίκα του ήταν ανάπηρη.

«Η γυναίκα μου αν όχι κάθε μέρα, κάθε μια και άλλη, τον γύριζε πίσω, τον έφερνε…Δίπλα είμαι εγώ, αλλά να μη δούμε ούτε καπνό ούτε τίποτα; Άκουσα το ασθενοφόρο, άκουσα τις πυροσβεστικές και βγήκα και μου είπαν ότι είναι καμμένοι. Ειδικά ο ηλικιωμένος άνδρας ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος, αλλά είχε αυτό το πρόβλημα στο μυαλό του», αναφέρει.

Σχετικά με το εάν είχαν οικογένεια, ο μάρτυρας, λέει «έχω ακούσει ότι έχουν κάποιους συγγενείς στον Αποκόρωνα. Δεν ξέρω όμως εάν έχουν παιδιά».

 

Μια άλλη γειτόνισσα, λέει στο zarpanews.gr, πως «τους βοηθούσαμε, ήταν πάρα πολύ καλοί και αγαπητοί. Η γυναίκα ήταν ανάπηρη, την πρόσεχαν τα κορίτσια του Δήμου, κοινωνικοί λειτουργοί. Η γυναίκα ήταν ανάπηρη αλλά τα είχε 500 τα μυαλά της, εκείνος είχε άνοια και έφευγε και τον μαζεύαμε, τον φέρναμε, κάναμε ότι μπορούσαμε. Απέξω τους έφερνα πράγματα, φαγητό, ρούχα…».

Ο Κωνσταντίνος Μπόμπορης επιπυραγός, Διοικητής Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων επιβεβαίωσε πως οι πυροσβέστες βρήκαν το ζευγάρι νεκρό μέσα στο σπίτι:

«Περί ώρα 9:40 η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε για φωτιά σε ισόγειο διαμέρισμα διόροφης πολυκατοικίας. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν 3 πυροσβεστικά οχήματα με 9 πυροσβέστες και θέσαμε την φωτιά άμεσα υπό πλήρη έλεγχο. Φτάνοντας στο σημείο, είδαμε ότι υπήρχαν δυο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους».

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά διερευνά το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

πηγη   www.zarpanews.gr 

Δημοφιλή Αρθρα