Ημικρανία: Το απλό «φάρμακο» που μειώνει την συχνότητα των κρίσεων

Η άσκηση έχει αναδειχθεί εδώ και χρόνια σε πιθανό τρόπο μείωσης των παραγόντων που πυροδοτούν κρίσεις ημικρανίας, μια νέα μελέτη, όμως, υποδεικνύει ότι θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική απέναντι και σε σημαντικούς «πυροδότες» της ημικρανικης κρίσης όπως είναι το στρες, η κατάθλιψη και τα προβλήματα ύπνου.
 

28 μέρες μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson υπάρχει 100% προστασία

Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της Johnson & Johnson παρέχει 100% προστασία από νοσηλεία για Covid-19 και δεν επηρεάζεται από τη βραζιλιάνικη παραλλαγή του κορωνοϊού, όπως δείχνει η ανάλυση των αρχικών στοιχείων 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, όσον αφορά τα ποσοστά νοσηλείας αυτών που συμμετείχαν σε σχετική μελέτη.
 

Το Αστεροσκοπείο Σκίνακα εντάσσεται στο «Fibre in the sky» του Ευρωπαϊκού...

Άλλα δύο ελληνικά αστεροσκοπεία επέλεξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) για το φιλόδοξο πρόγραμμα «Fibre in the sky», το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Euro QCI (Quantum Communication Infrastructure) για την ανάπτυξη ασφαλών, κρυπτογραφημένων επικοινωνιών στην Ε.Ε.
 

Τιμούν την επέτειο γέννησης του Δαρβίνου με “Το Μεγάλο Ταξίδι της...

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ρεθύμνου του Πανεπιστημίου Κρήτης, τιμώντας την επέτειο γέννησης του Κάρολου Δαρβίνου – Darwin day 2021, διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 18.00 με θέμα: “Το Μεγάλο Ταξίδι της Εκπαίδευσης”.
 

NASA: Εντυπωσιακό βίντεο από τον Άρη – Η ιστορική στιγμή προσεδάφισης...

Βίντεο από την ιστορική προσεδάφιση του Perseverance στον πλανήτη Άρη που έγινε το βράδυ της Πέμπτης (18/2) έδωσε σήμερα Δευτέρα (22/2) στη δημοσιότητα η NASA στο πλαίσιο εκδήλωσης.
 

Παράξενα πλάσματα ανακαλύφθηκαν τυχαία κάτω από τους θαλάσσιους...

Η ανακάλυψη έγινε στη διάρκεια μιας εξερεύνησης, όταν -για άλλο λόγο- οι επιστήμονες τρύπησαν τους πάγους σε βάθος 900 μέτρων στη νοτιοανατολική Θάλασσα Γουέντελ.
 

Ερχεται εφαρμογή για κινητά που θα… ιχνηλατεί επαφές covid-19

Έρχεται και στη χώρα μας : Εφαρμογή σε κινητά θα ειδοποιεί αν ο χρήστης έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα κοροναϊού τις τελευταίες 14 ημέρες, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα προσωπικά δεδομένα.
 

Αποδοτικό και ασφαλές κρίθηκε το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Ασφαλές και αποτελεσματικό στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, αποδείχτηκε το εμβόλιο μιας δόσης της Johnson & Johnson, σύμφωνα με το προσωπικό της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).
 

Μάθετε να αναγνωρίζετε την κατάθλιψη σε παιδιά και εφήβους

Η κατάθλιψη στα παιδιά και τους εφήβους σχετίζεται με ψυχικό πόνο, κακές σχολικές επιδόσεις, διατάραξη των κοινωνικών σχέσεων, αυξημένη αυτοκτονικότητα και χρήση ουσιών.
 

Από μια μαύρη τρύπα στο Νότιο Πόλο, οι επιστήμονες εντόπισαν την...

Η ανακάλυψη ρίχνει νέο φως στην προέλευση των κοσμικών ακτίνων υπερυψηλής ενέργειας, δηλαδή εκείνων των σωματιδίων στο σύμπαν που έχουν την μεγαλύτερη ενέργεια. Στη Γη τα υποατομικά σωματίδια νετρίνα παράγονται μόνο σε ισχυρούς επιταχυντές. Στο σύμπαν τα νετρίνα και οι πηγές προέλευσης τους θεωρούνται από τα δυσκολότερα πράγματα να ανιχνευθούν, γι' αυτό η ανακάλυψη θεωρείται σημαντική.
 

Σκέψεις: Μπορούμε να τις ελέγξουμε; Οι συμβουλές των ειδικών

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που θέλουν να μάθουν να ελέγχουν το μυαλό τους. Μπορεί να θέλετε να σταματήσετε να σκέφτεστε μια συναισθηματική αστοχία είτε μια «ήττα» στα επαγγελματικά, καθώς έχετε συνειδητοποιήσει πώς το να εστιάζετε εκεί δεν σας ωφελεί. Το ερώτημα όμως, όλων είναι πώς θα το καταφέρουμε;