Ενώ η υγιεινή διατροφή ή η άσκηση συχνά ξεχωρίζουν ως τα πιο ισχυρά όπλα που μπορείτε να προσθέσετε στο οπλοστάσιό σας προστασίας από τη θνησιμότητα, μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, προτείνει ότι η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική
 
Ηπερίπλοκη σχέση μεταξύ της υγείας του εντέρου, του φουσκώματος και του κοιλιακού λίπους έχει ωθήσει την εξερεύνηση διαφόρων διατροφικών στρατηγικών, μεταξύ των οποίων τα ροφήματα που θεραπεύουν το έντερο έχουν αναδειχθεί ως πολλά υποσχόμενοι σύμμαχοι. Το μικροβίωμα του εντέρου, μια ποικιλόμορφη κοινότητα μικροοργανισμών που κατοικούν στο πεπτικό μας σύστημα, παίζει καθοριστικό ρόλο στην πέψη και τη συνολική ευεξία. Η ενσωμάτωση λοιπόν ροφημάτων που θεραπεύουν το έντερο σε καθημερινή βάση έχει συγκεντρώσει την προσοχή πολλών.
 

Τελικά, πόσους καφέδες πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

Ο ειδικός Manuel Fernandez εξηγεί
 

Πως θα είναι η αυτοκίνηση μετά το 2035;

Η απόφαση των κρατών-μελών της ΕΕ, για την αλλαγή των δεδομένων, σε βάθος δεκαετίας, είναι ξεκάθαρη, αλλά το τοπίο παραμένει θολό.
 

Έλληνας επιστήμονας έλαβε χρηματοδότηση για την καινοτόμα του...

Ο συνολικός αριθμός ερευνητών που λαμβάνουν επιχορήγηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC)  για το 2023 ανέρχεται σε 240 
 
Οι ερευνητές του Χάρβαρντ αξιολόγησαν τον τρόπο με τον οποίο η τακτική σωματική δραστηριότητα επηρεάζει τη γνωστική λειτουργία.
 
Της Βίκυς Κουρλιμπίνη
 

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα του φαρμακευτικού σκευάσματος

«Την ανάκληση της παραπάνω παρτίδας του φαρμακευτικού σκευάσματος LONARID-N TAB (400+50+10)MG/TAB του παραπάνω πίνακα μετά από ενημέρωση από την εταιρεία για πιθανότητα ύπαρξης συσκευασιών κυψέλης (blisters) που δεν εμπεριείχαν τυπωμένες τις αντίστοιχες σημάνσεις. 
 
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Reuters, είχε δώσει πέρυσι στην εταιρεία την άδεια να διεξάγει την πρώτη της δοκιμή του εμφυτεύματός της σε ανθρώπους. Στόχος της εταιρίας να βοηθήσει τους ασθενείς να ξεπεράσουν την παράλυση και μια σειρά από νευρολογικές παθήσεις.
 

Θα μετράμε το Αλτσχάιμερ όπως τη χοληστερίνη

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η μέτρηση του επιπέδου της πρωτεΐνης p-tau217 στο αίμα δύναται να αποτελεί εξίσου καλή μέθοδο για τον εντοπισμό των πρώτων ενδείξεων της νόσου Αλτσχάιμερ και καλύτερη σε σύγκριση με άλλα τεστ που βρίσκονται στη φάση της ανάπτυξης. Σημειώνεται πως η πρωτεΐνη αυτή αποτυπώνει τις βιολογικές αλλαγές που συντελούνται στον εγκέφαλο εξαιτίας της νόσου.
 
Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, «ο προστάτης είναι ένας αδένας που μοιάζει με κάστανο και βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματος, κάτω από την ουροδόχο κύστη του άντρα και περιβάλλει την ουρήθρα. Με τηνλειτουργία του συμβάλει: 
 

Δημοφιλή Αρθρα