4 λάθη που κάνουμε και καταστρέφουν το κινητό μας!

Μπορεί πριν από μερικά χρόνια τα κινητά τηλέφωνα να μην συνδέονταν στο διαδίκτυο, και να διέθεταν ελάχιστα χαρακτηριστικά συγκριτικά με τα σύγχρονα smartphones, ωστόσο αναμφίβολα χαρακτηρίζονταν από μεγάλη ανθεκτικότητα.
 
Έκθεση: Η χρήση τοξικών φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία εννέα χρόνια, με βάση μια μελέτη κρατικών δεδομένων. Η έκθεση «Απαγορευμένο Φρούτο», μια εννεαετής μελέτη από την ομάδα Δίκτυο δράσης για τα φυτοφάρμακα Ευρώπης (Pesticide Action Network Europe), ανέφερε ότι οι ευρωπαίοι πολίτες είχαν εκτεθεί σε «δραματική αύξηση» τόσο στη συχνότητα όσο και στην ένταση των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων. Σύμφωνα με το Associated Press, η έκθεση έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία της εκτελεστικής εξουσίας της ΕΕ που δείχνουν μείωση 12 τοις εκατό των πιο επικίνδυνων φυτοφαρμάκων το 2019 σε σύγκριση με την περίοδο 2015-2017.
 
Η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο για τη βελτίωση των θεραπειών του καρκίνου, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά από τη Θεσσαλονίκη.
 
Αγγελική Μαξούρη
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Hokkaido της Ιαπωνίας σε συνεργασία με Αμερικανούς επιστήμονες μάλλον κατάφεραν να αναγνωρίσουν έναν βασικό μηχανισμό που είναι «ένοχος» για μια σειρά από φλεγμονές στον οργανισμό  και φλεγμονώδεις ασθένειες, όπως η ρευματοειδή αρθρίτιδα, η ψωρίαση και η αθηροσκλήρωση. 
 

Κοντινές φωτογραφίες του Ήλιου που «κόβουν την ανάσα»

Εντυπωσιακές κοντινές εικόνες του Ήλιου τράβηξε το διαστημικό σκάφος Solar Orbiter φέρνοντας στο φως για πρώτη φορά νέες λεπτομέρειες του άστρου μας. Μεταξύ άλλων εντόπισε έναν «ηλιακό σκαντζόχοιρο», όπως ονομάζεται, έναν περίεργο πίδακα καυτών και κρύων αερίων που παρατηρείται για πρώτη φορά στην ηλιακή επιφάνεια. Ο «σκαντζόχοιρος», όπως βαφτίστηκε από τους επιστήμονες, έχει έκταση 25.000 χιλιομέτρων, περίπου διπλάσια από τη διάμετρο της Γης, καλύπτοντας παρόλα αυτά ένα μικρό μόνο τμήμα της διαμέτρου του Ήλιου, η οποία φτάνει το 1,4 εκατ. χλμ.
 

Ύπνος: Οι κοινές διαταραχές ύπνου και τα συμπτώματά τους

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι προϋπόθεση για να έχουμε ενέργεια και καθαρό μυαλό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα μας προστατεύει από παθήσεις, όπως η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης και η κατάθλιψη.
 
Δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο της πετυχημένης δοκιμής ενός μονοθέσιου ιπτάμενου οχήματος βγαλμένο κυριολεκτικά από σελίδες κόμικ και πιο συγκεκριμένα από τη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων The Jetsons. 
 

Η Κρήτη συνδημιουργεί το ψηφιακό άβαταρ της Γης

Το Ψηφιακό Δίδυμο της Γης φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί την πρόοδο στην ψηφιακή τεχνολογία και στα μοντέλα, την τηλεπισκόπηση, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης, για να προσομοιώσει τη Γη συλλέγοντας ψηφιακά δεδομένα και περιγράφοντας με ακρίβεια τις φυσικές και ανθρώπινες διεργασίες που την επηρεάζουν. Με τον τρόπο αυτό θα κατορθώσει να παρέχει βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προβλέψεις, παραδείγματος χάριν για πλημμύρες, ξηρασίες, πυρκαγιές και για την κλιματική αλλαγή. Θα συμβάλει σημαντικά στην προστασία της βιοποικιλότητας και των ωκεανών, στην ασφάλεια και στην επάρκεια υδάτινων πόρων, στην επισιτιστική ασφάλεια κ.λπ. Το DestinE θα υλοποιήσουν η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καιρικής Πρόγνωσης Μέσης Κλίμακας (ECMWF), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αξιοποίησης Μετεωρολογικών Δεδομένων (EUMETSAT) και άλλοι μεγάλοι ευρωπαϊκοί οργανισμοί. 
 
Κρούσμα της υποπαραλλαγής BA.5 του κοροναϊού επιβεβαιώθηκε στην περιφέρεια Ηπείρου, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ.
 

Το Viagra των Ρωμαίων που εξαφάνισε η κλιματική αλλαγή

Του James Tapper
Από όλα τα μυστήρια της Αρχαίας Ρώμης, το σίλφιο είναι ανάμεσα σε αυτά που προκαλούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αντιπροσώπευε ένα μυρωδικό, ένα τονωτικό, αλλά και ένα φίλτρο αγάπης και οι Ρωμαίοι λάτρευαν το συγκεκριμένο βότανο όπως εμείς τη σοκολάτα.
 
 
Η Google ετοιμάζει «έξυπνα» γυαλιά που θα μεταφράζουν με υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο

«Έξυπνα» γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας με ενσωματωμένο υπολογιστή, τα οποία εμφανίζουν σε υπότιτλους τη μετάφραση μίας συζήτησης σε πραγματικό χρόνο, παρουσίασε η Google.

Τα γυαλιά, που προς το παρόν είναι ανώνυμα και δεν φαίνεται να διαθέτουν κάμερα, αποτελούν τη δεύτερη προσπάθεια της αμερικανικής εταιρείας μετά από μία δεκαετία.

Το 2012 είχε παρουσιάσει τα Google Glass που είχαν «εξωτική» εμφάνιση και με την κάμερά τους μπορούσαν να βιντεοσκοπούν αυτό που έβλεπαν οι χρήστες, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων λόγω ανησυχιών για παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Τα νέα γυαλιά, τα οποία παρουσιάστηκαν μόνο σε βίντεο, που έδειχνε υποτιτλισμένες μεταφράσεις των συνομιλιών στα αγγλικά, κινεζικά και ισπανικά, ήταν μόνο ένα από τα αρκετά μελλοντικά προϊόντα που η εταιρεία αποκάλυψε στη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης της Google I/O, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τη «Γκάρντιαν».

Δεν δόθηκε ημερομηνία κυκλοφορίας των γυαλιών ούτε επιβεβαιώθηκε ότι αυτήν τη φορά, πράγματι, δεν διαθέτουν κάμερα.

Το στέλεχος της εταιρείας Έντι Τσανγκ, αναφερόμενος στα γυαλιά, δήλωσε: «Εργαζόμαστε πάνω σε μία τεχνολογία που μας επιτρέπει να καταρρίπτουμε τα γλωσσικά φράγματα, παίρνοντας έρευνες ετών στο Google Translate και μεταφέροντάς τις στα γυαλιά».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την εν λόγω δυνατότητα των γυαλιών «υπότιτλους για τον κόσμο».