Η άσκηση που συστήνουν οι καρδιολόγοι για τους άνω των 50

Η κίνηση είναι απαραίτητη για να έχουμε δυνατούς μυς, ακμαίο εγκέφαλο και φυσικά, γερή καρδιά. Καθώς μεγαλώνετε, το σώμα σας μοιραία θα αλλάξει και μπορεί να διαπιστώσετε ότι εκτελείτε ορισμένες κινήσεις πιο περιορισμένα. Εστιάζοντας όμως, στην υγεία της καρδιάς, υπάρχει μια συγκεκριμένη άσκηση που συστήνουν οι καρδιολόγοι, τονίζοντας ότι μπορείτε να ξεκινήσετε από τώρα: Το περπάτημα. 
 
Το πιο ακριβό φάρμακο στον κόσμο ενέκρινε ο FDA των Ηνωμένων Πολιτειών, με κάθε δόση να κοστίζει 3,5 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό φάρμακο για μια σπάνια ασθένεια του αίματος. 
 
Το πλύσιμο των σεντονιών σας μπορεί συχνά να μοιάζει με αγγαρεία, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη που πολλοί αναβάλλουν την κουραστική εργασία. 
 
Όταν παρατήρησε ότι άρχισε να επιθυμεί όλο και περισσότερο καφέ μέσα στην ημέρα, όταν είδε ότι ήταν «στην τσίτα» όλη την ώρα και ότι ενίοτε τα χέρια της έτρεμαν, πήρε τη μεγάλη απόφαση να κόψει τον καφέ. Ο λόγος για τη δημοσιογράφο Julia Poggensee, η οποία επί καιρό έπινε μία με δύο κούπες καφέ την ημέρα, ξεκινώντας συνήθως με καπουτσίνο ή κάποιον ζεστό καφέ χωρίς γάλα και ζάχαρη.
 

Φλέγματα: Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Τα φλέγματα αποτελούν βλεννώδεις εκκρίσεις που εκχέονται από το στόμα. Πρόκειται για βλάβη, ποσοτική ή ποιοτική της φυσιολογικά παραγόμενης βλέννας στη μύτη, στα ιγμόρεια, στον λαιμό στον πνεύμονα  ή το στόμα. Ο πάσχων μπορεί να έχει την αίσθηση της πληρότητας, της κακής γεύσης ή  του καψίματος στο λαιμό ή στο στόμα.
 
Το Συνέδριο της Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής ξεκινά τις εργασίες του την Πέμπτη 17 και τελειώνει την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022. Στο πρόγραμμά του παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις στην Ογκολογία υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων και των καινοτομιών που εισάγονται στην κλινική και εργαστηριακή ιατρική πράξη. Ζητούμενο είναι να ενταχθούν οι εξελίξεις αυτές στην καθημερινότητά του ογκολογικού ασθενούς, να προάγουν το ιατρικό έργο, και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας ταυτόχρονα με προστασία της ποιότητας ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο θα συζητηθούν όλα τα θέματα που παρουσιάζονται στο πρόγραμμά του.
 
Γερά ριζωμένος στην Κρήτη και στο ΙΤΕ, όπου διευθύνει και το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, ο κ. Ταβερναράκης έχει πλούσια ευρωπαϊκή και διεθνή δράση και αναγνώριση, όντας μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών (Academia Europaea) και του Αμερικανικού Οργανισμού για την Προώθηση της Επιστήμης (American Association for the Advancement of Science, AAAS), μεταξύ άλλων.
 

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η «σπαρτιάτικη» διατροφή του που τον έχει...

Γκάνα, Ουρουγουάη, Νότια Κορέα. Αυτά είναι τα τρία πρώτα εμπόδια της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ. Τα τρία πρώτα εμπόδια στον δρόμο της για τον τελικό της διοργάνωσης. To πρώτο τεστ πέρασε, δύο απομένουν για το επόμενο μεγάλο του επίτευγμα. Εκεί που σύμφωνα με τον σούπερσταρ της εθνικής, Κριστιάνο Ρονάλντο, θέλει να βρεθεί και να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Βραζιλίας. Αυτό εξάλλου είναι και το όνειρο του 37χρονου Πορτογάλου. Για να το πετύχει αυτό εκτός από ικανότητα και τύχη, ο Κριστιάνο ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής.
 
Μετά τις στατίνες, η επόμενη κορυφαία κατηγορία φαρμάκων για τη διαχείριση της χοληστερόλης είναι οι αναστολείς PCSK9.
 

Έρχεται το τέλος της ενόχλησης μας από τα κουνούπια

Πέραν της ενόχλησης που προκαλούν, είναι ο λόγος και της μετάδοσης πολλών σοβαρών ασθενειών.
 
Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη βελτίωση του ρυθμού του μεταβολισμού και ως εκ τούτου, ‘σπάνε’ σύνθετες ουσίες σακχάρου, με υψηλότερο ρυθμό.