Ποιος πραγματικά έγραψε την Ιλιάδα και την Οδύσσεια; Τι συμβαίνει με τη Χαμένη Ατλαντίδα και τον λαβύρινθο του Μινώταυρου; 
 
Έφηβος από τo Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου έχασε την όραση και την ακοή του γιατί τρεφόταν για πάνω από μια δεκαετία με τηγανιτές πατάτες, πατατάκια, λευκό ψωμί και επεξεργασμένο κρέας.
 
Οι ενήλικες που έχουν χάσει τα δόντια τους, εξαιτίας κάποιας αιτίας άλλης πέρα από τραύμα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με μια νέα σαουδαραβική επιστημονική έρευνα.
 
Η συσκευή κατοχυρώθηκε με πατέντα το περασμένο καλοκαίρι και για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα και ηλικιωμένους που χρήζουν αποκατάστασης.
 
Ένας 28χρονος άνδρας, τελείως παράλυτος από τους ώμους και κάτω, ο οποίος είχε σπάσει το λαιμό του μετά την πτώση του από ύψος 14 μέτρων σε ένα νυχτερινό κλαμπ πριν τέσσερα χρόνια, μπόρεσε να περπατήσει ξανά φορώντας έναν ολόσωμο ρομποτικό εξωσκελετό, τον οποίο ελέγχει με τον νου του.
 
01-10-19
Λίγο-πολύ, η νέα έρευνα κατέληξε στο ανατρεπτικό συμπέρασμα ότι όσοι μειώνουν ή κόβουν αυτά τα κρέατα, φαίνεται να έχουν ελάχιστα έως μηδαμινά οφέλη στην υγεία τους, συνεπώς δεν έχει κανείς λόγο να περιορίσει το αγαπημένο μοσχάρι, λουκάνικο, ζαμπόν ή μπέικον του.
 
Ο Δρ. Νεκτάριος Χρυσουλάκης, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), επελέγη για χρηματοδότηση από το ανταγωνιστικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ERC Synergy Grant 2019 (Επιχορηγήσεις Συνέργειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας). Οι επιχορηγήσεις αυτές αποσκοπούν στη διεξαγωγή ρηξικέλευθης έρευνας, επιτρέποντας σε μικρές ομάδες δύο έως τεσσάρων ερευνητών να συνδυάσουν συμπληρωματικές δεξιότητες, γνώσεις και πόρους, με νέους τρόπους, για να αντιμετωπίσουν από κοινού πολύ φιλόδοξα ερευνητικά προβλήματα. Στόχος είναι να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στα όρια της γνώσης, με ανάπτυξη νέων μεθόδων, τεχνικών και αντισυμβατικών ερευνητικών προσεγγίσεων, στις διεπιφάνειες μεταξύ των καθιερωμένων επιστημονικών κλάδων, οδηγώντας σε έρευνα αιχμής, όχι μόνο στην πρώτη γραμμή της Ευρωπαϊκής επιστήμης, αλλά και ως σημείο αναφοράς σε παγκόσμια κλίμακα.
 
Το τεστ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επειδή οι άνθρωποι δυσκολεύονται στον επαγωγικό λογισμό. Το συγκεκριμένο τεστ το απαντάει σωστά μόνο το 4% των ανθρώπων!
 
Διατροφικές «βόμβες» ζάχαρης που ίσως δεν φαντάζεστε - Τι να κάνετε 
 
Για όσους γνωρίζουν αστροβιοχημεία τα αμινοξέα είναι τα βασικά συστατικά της ζωής όπως την γνωρίζουμε τουλάχιστον με βάση την βιοχημεία του Άνθρακα.
 
Το Google είναι ίσως η πιο βασική πηγή πληροφοριών πλέον, για το μεγαλύτερο κομμάτι της ανθρωπότητας. Ό,τι και αν ψάχνει κάποιος, αρκεί μια αναζήτηση εκεί και μέσα σε δευτερόλεπτα θα έχει λάβει την απάντηση του.