ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Βραδιά Ερευνητή στο ΙΤΕ

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της επιστήμης, ανοίγοντας και φέτος τις πύλες του για να υποδεχθεί το κοινό στη «Βραδιά Ερευνητή 2019» στις εγκαταστάσεις του στα Βασιλικά Βουτών, την ερχόμενη Παρασκευή από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν από κοντά μια σειρά από διαδραστικά πληροφορικά συστήματα με πολλαπλές δραστηριότητες και εφαρμογές, προηγμένες τεχνολογίες laser και τεχνολογίες από την βιοϊατρική έρευνα μέχρι τη βιοτεχνολογία, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε ερευνητικά πειράματα.

Επίσης, μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου θα παρουσιάσουν τα δικά τους επιστημονικά επιτεύγματα στους επισκέπτες της βραδιάς.

Παράλληλα, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, για τρίτη χρονιά φέτος, θα διαθέσουν επιλεγμένα βιβλία τους στην ειδική τιμή των 5 ευρώ, με στόχο την ενίσχυση φιλανθρωπικού οργανισμού.

Η «Βραδιά Ερευνητή» είναι μια δράση που ξεκίνησε το 2005, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και πλέον υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Πλαίσιο «HORIZON 2020» και συγκεκριμένα από τη δράση Marie Sklodowska-Curie. Διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, σε περισσότερες από 300 πόλεις στην Ευρώπη. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αναδειχθεί το επιστημονικό έργο που επιτελεί ο ερευνητής και η σπουδαία συνεισφορά του στην Κοινωνία.

Στη χώρα μας φέτος, διοργανώνονται ταυτόχρονα εκδηλώσεις σε εννέα πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.