ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μετρήσαμε με πόση γυμναστική θα κάψεις ένα σουβλάκι και άλλα αγαπημένα junk food

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε τέτοιους πειρασμούς

Είναι από τα "λάθη" που απολαμβάνουμε να κάνουμε. Μερικά κομμάτια πίτσα, 1-2 σουβλάκια, ένα πλούσιο μπέργκερ με πατάτες και άλλα λαχταριστά φαγητά είναι συχνά μια "ένοχη απόλαυση". Ξέρουμε όμως πως οι θερμίδες που κουβαλούν δεν είναι διόλου αμελητέες και αν δεν προνοήσουμε θα τις δουμε μπροστά μας την επόμενη φορά που θα ανεβούμε στη ζυγαριά. Ας δούμε λοιπόν πόσες θερμίδες έχουντ τα πιο αγαπημένα "βρώμικα" και πόση άσκηση χρειαζόμαστε για να τις κάψουμε.

Πίτσα (μεγάλη)

Περιέχει περίπου 2.000 θερμίδες και για να την κάψεις θα χρειαστεί να παίξεις 4 ώρες ποδόσφαιρο.

Μπέργκερ με τηγανητές πατάτες

Κατά μέσο όρο περιέχει 900 θερμίδες και για να τις κάψεις θα πρέπει να κάνεις ζούμπα ή όποια άλλη αερόβια γυμναστική σου αρέσει για 3 ώρες.

Κινέζικο με νουντλς και γαρίδες

Μια μεγάλη μερίδα από το συγκεκριμένο πιάτο έχει περίπου 1.200 θερμίδες και για να τις κάψεις θα χρειαστούν 2 ώρες γυμναστικής με στατικό ποδήλατο.

Πατάτες με λιωμένο τυρί

Περιέχουν γύρω στις 350 θερμίδες και για να τις κάψεις θα πρέπει να κάνεις ποδήλατο για μισή ώρα.

Σουβλάκι με πίτα και γύρο

Περιέχει 300 θερμίδες και επειδή είμαστε σίγουροι πως αποκλείεται να πάρεις μόνο ένα, να σου πούμε πως για να κάψεις δύο σουβλάκια θα χρειαστείς μία ώρα στο ελλειπτικό μηχάνημα.

Σουφλέ σοκολάτας

Περιέχει περίπου 500 θερμίδες και θα πρέπει να “λιώσεις” μισή ώρα στη hot yoga για να τις κάψεις.

Εκτός απο τα φαγητά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα ποτά. Όποιος συνοδέψει το γεύμα του με ένα μεγάλο ποτήρι μπίρα των 250 θερμίδων θα πρέπει να προσθέσει στο πρόγραμμα γυμναστικής του και 25 λεπτά τρέξιμο. Όσοι προτιμήσουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί θα πρέπει να προσθέσουν 45 λεπτά περπάτημα για να κάψουν τις 70 θερμίδες του.

https://www.e-radio.gr/