Μαύρο πιπέρι: 6 εκπληκτικά οφέλη για την υγεία
- Λεπτομέρειες
- Category: ΥΓΕΙΑ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- Τελευταία ενημέρωση : 28 Ιουνίου 2020
Το μαύρο πιπέρι χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, ολόκληρο ή σε μορφή σκόνης, αλλά και ως καρύκευμα σε κάποια φαγητά.
Παράλληλα, ενισχύει τον μεταβολισμό, τη σωματική και την ψυχική υγεία.
Δεν αποκαλείται λοιπόν τυχαία ο «Βασιλιάς των μπαχαρικών».
Πέψη: Το ακατέργαστο μαύρο πιπέρι περιέχει υδροχλωρικό οξύ που βοηθά στην πέψη στο στομάχι. Το υδροχλωρικό οξύ βοηθά στον καθαρισμό του εντέρου και μειώνει τον κίνδυνο διαταραχών του πεπτικού.
Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και K, ενώ περιέχει επίσης θειαμίνη, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β9, ασβέστιο και χαλκό.
Προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα: Αν έχετε λιγότερες από τρεις κενώσεις την εβδομάδα, ίσως πάσχετε από δυσκοιλιότητα. Η τακτική κατανάλωση μαύρου πιπεριού μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου του εντέρου, δυσκοιλιότητας, ναυτίας και άλλων διαταραχών που οφείλονται σε βακτήρια.
Βοηθά στην απώλεια βάρους: Το μαύρο πιπέρι σας βοηθά να χάσετε βάρος επειδή περιέχει φυτοθρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη μείωση του σωματικού λίπους και επιταχύνει τον μεταβολισμό.
Πηγή: onmed.gr