Ελιές: Ο «θησαυρός» για τη μείωση της χοληστερόλης
- Λεπτομέρειες
- Category: ΥΓΕΙΑ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- Τελευταία ενημέρωση : 08 Απριλίου 2021
Είτε τις λατρεύετε είτε τις μισήτε, το σίγουρο είναι ότι οι ελιές δεν είναι μόνο θρεπτικές αλλά θωρακίζουν την καρδιά και δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι σας
Σε αντίθεση με τα φρούτα, οι ελιές έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλότερη σε υδατάνθρακες. Μόλις πέντε ελιές, έχουν 88 θερμίδες ενώ περιέχουν 5 γραμμάρια πρωτεϊνη, 3 γραμμάρια φυτικές ίνες και 6 γραμμάρια λίπος. Παράλληλα, με αυτή την ποσότητα έχετε καλύψει το 53% της ημερήσιας πρόσληψης νατρίου. Μπορεί να είναι πλούσιες σε λιπαρά, όμως το 75% των λιπαρών αυτών είναι τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που θεωρούνται ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς αποτρέποντας τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, μειώνουν τη φλεγμονή που συνδέεται με την παχυσαρκία αλλά και την πιθανότητα εμφάνισης αθηροσκλήρωσης, μια πάθηση που μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση και αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Επίσης αναστέλλουν την οξείδωση της κακής χοληστερόλης LDL, μια διαδικασία που σχετίζεται με τη συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας.
πηγη https://ygeiamou.gr/