ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αλάτι : Οι βλάβες που προκαλεί στην υγεία

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , περίπου το 90% των Αμερικανών ηλικίας 2 ετών και άνω τρώνε πάρα πολύ νάτριο. Το μεγαλύτερο μέρος του έχει τη μορφή αλατιού, γνωστό και ως χλωριούχο νάτριο. Εδώ είναι έξι πράγματα που κάνει το αλάτι στο σώμα  και τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε.

 

Πως επηρεάζει την καρδιά

  • Όταν υπάρχει υπερβολικό αλάτι στο σύστημά σας, η καρδιά αντλεί περισσότερο αίμα σε δεδομένο χρόνο, αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση. Και με την πάροδο του χρόνου, το αλάτι περιορίζει τα ίδια τα αγγεία, το οποίο είναι το πιο συνηθισμένο «υδραυλικό» χαρακτηριστικό της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Πως επηρεάζονται τα αιμοφόρα αγγεία

Μέσα σε 30 λεπτά από την κατανάλωση υπερβολικού αλατιού, η ικανότητα των αιμοφόρων αγγείων σας να διαστέλλεται μειώνεται, Η βλάβη από την επίμονη υψηλή αρτηριακή πίεση εμφανίζεται στο δρόμο, με τη μορφή καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών επεισοδίων και άλλων προβλημάτων. Και διατηρώντας το χαμηλό μπορεί να κάνει μια σημαντική μακροπρόθεσμη διαφορά. “Στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην πραγματικότητα είχαν μια εθνική προσπάθεια να μειώσουν το αλάτι σε εμπορικά τρόφιμα. “Μέσα σε μερικά χρόνια, είχαν μειώσει τον αριθμό των καρδιακών προσβολών και άλλων κακών αποτελεσμάτων. Και αυτό ήταν αρκετά εντυπωσιακό.

Τα προβλήματα που δημιουργεί στα όργανα του σώματος

  • Πέρα από την καρδιά, το υπερβολικό αλάτι μπορεί να πιέσει τα νεφρά και να εκκρίνουν αλάτι, . “Αλλά τα νεφρά, σε υπέρταση, μπορεί να μην εκκρίνουν το αλάτι κατάλληλα. Μπορεί να το κρατήσουν.” Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα που κυμαίνονται από πρησμένους αστραγάλους έως συσσώρευση υγρών γύρω από την καρδιά και τους πνεύμονες.
  • Το αλάτι μπορεί επίσης να απειλήσει τον εγκέφαλο βλάπτοντας τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση, που είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο. Μπορεί επίσης να αλλάξει τη συμπεριφορά του εγκεφαλικού στελέχους, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας αλατιού και της αρτηριακής πίεσης.

Ακολουθεί βίντεο για τους κινδύνους που προκαλεί το αλάτι στον οργανισμό

ΠΗΓΗ https://www.healthweb.gr/