Παγκόσμια πρωτιά για τον Ρεθεμνιώτη Καθηγητή Ιατρικής Χρήστο Λιονή και το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στην πρώτη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο των επιστημόνων - ερευνητών των σχετικών με την γενική ιατρική (general practice), κατατάσσεται το δημοσιευμένο έργο του καθηγητή Γενικής Ιατρικής Χρήστου Λιονή.

Το σημαντικό αυτό επίτευγμα για τον ίδιο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Ελλάδα αποτελεί ανταμοιβή για την πολλών ετών αφοσίωση και προσφορά του στην καθιέρωση της γενικής οικογενειακής ιατρικής στην Ελλάδα. 

Ο καθηγητής Λιονής σε ανάρτησή του αναφέρει:

 «Αγαπητοί φίλοι,

Όπως γνωρίζετε δεν επικοινωνώ συχνά μαζί σας. Αφήνω τα μηνύματα που προβάλλουν τις επιτεύξεις, τη δημιουργία και τις προσωπικές χαρές στην νεότητα, αυτή που χρωματίζει αληθινά τη ζωή μας. 

Σήμερα όμως είναι μία ξεχωριστή είδηση για μένα, μαζί της ολοκληρώνει τον απολογισμό μιας ζωής. Μία ζωή που ξεκίνησε από μια πανέμορφη πόλη, με μία μοναδική πνευματικότητα και από ένα κοινωνικό περιβάλλον που το φώτιζε μία εξαιρετική διαπολιτισμική ομάδα που μου δίδαξε ανθρωπιά και ενσυναίσθηση. Μέσα σε αυτή την πανέμορφη κοινότητα, που βίωνε έντονα τις ανισότητες της εποχής, στοίχισα τα όνειρα για την ιατρική, την έρευνα και το πανεπιστήμιο, όνειρα που έμοιαζαν απατηλά στο περιβάλλον της περιόδου εκείνης.

Σήμερα, στην αναγγελία της είδησης αυτή που κατατάσσει το δημοσιευμένο έργο με το όνομα μου στην πρώτη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο των επιστημόνων/ερευνητών των σχετικών με την γενική ιατρική (general practice), σκέφτομαι όλους εκείνους που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να καταφέρω αυτό το σημαντικό για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Ελλάδα επίτευγμα: τους γονείς μου, την σύζυγο και συντρόφισσα της ζωής μου, την αδελφή μου και όλη την οικογένειά μου, τους δασκάλους, συναδέλφους, συνεργάτες μου, μεγαλύτερους και μικρότερους, παλιούς και νέους, όλοι συνέβαλαν σε αυτό που παρουσιάζεται παρακάτω και που μπορείτε να διαβάσετε στο σύνδεσμο

https://www.adscientificindex.com/?con=&tit=&q=General+Practice όλοι με ενέπνευσαν και με δίδαξαν.

Θα ήθελα τη χαρά αυτή να την αφιερώσω σε όλους αυτούς αλλά και στους νέους που περιμένουν αποτελέσματα των εξετάσεων τους, καθώς και σε αυτούς που θα ταξιδέψουν σε άλλες χώρες για να τους μεταφέρω ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο. Χρειάζεται όμως όραμα, πίστη και προσπάθεια.» 

πηγη  https://www.rethemnosnews.gr/