Μια επιστημονική ομάδα υψηλού επιπέδου και μια σειρά συνεργασιών με φορείς και επιχειρήσεις που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών της, την βοήθησαν να ξεχωρίσει.

Αν και μετρά λιγότερο από 3 χρόνια παρουσίας, με CEO της τον Αντώνιο Σαλακίδη, η νεοφυής εταιρεία έχει βραβευθεί και από την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Είναι μέλος πλην του Elevate Greece και των Hellenic Biocluster (HBio), Agridiver cluster, Egg accelerator, ενώ έχουν κατατεθεί πατέντες στις ΗΠΑ και τον ΟΒΙ.

Χρηματοδοτήσεις από fund δεν έχει λάβει προς το παρόν. Ανακοίνωσε, ωστόσο, ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που περιλαμβάνονται στη χρηματοδότηση του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος Έρευνας – Δημιουργίας-Καινοτομίας και έπεται αυτή από την EBRD για την υλοποίηση business plan. 

Η DNA Sequence διατηρεί πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια στην Θεσσαλονίκη και αναπτύσσει τα νέα της στην Αθήνα, έχοντας παράλληλα παρουσία και στην Ρουμανία

Προσφέρει end-to-end ευέλικτες λύσεις και με την χρήση καινοτόμων τεχνολογιών Μεταγονιδιωματικής και Υπολογιστικής Βιολογίας (metagenomics) παρέχει τη δυνατότητα χαρτογράφησης του συνόλου των μικροοργανισμών και ιών σε επιφάνειες, έδαφος, νερό και χώμα (μικροβιακή ανίχνευση και ταυτοποίηση φυτικών και ζωικών ειδών).

Η καινοτόμος τεχνολογία της εφαρμόζεται σε τομείς όπως η υγεία, οι μεταφορές, οι κατασκευές, η προστασία του περιβάλλοντος και σε χώρους όπως τα δημόσια κτήρια, τα malls, οι κατασκηνώσεις, υπεραστικά λεοφωρεία, κρουαζιερόπλοια, κ.α.

«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι το μέγεθος της καινοτομίας, το ότι η εταιρεία είναι αμιγώς ελληνική και ότι όλοι οι Έλληνες επιστήμονες που αποτελούν την ομάδα είναι παγκοσμίως διακεκριμένοι. Η Ελλάδα λοιπόν μπορεί να εξάγει καινοτομία και μάλιστα σ’ έναν τομέα που θα είναι το επόμενο big think των κρατών, τη βιοασφάλεια και τη βιοπαρακολούθηση», ανέφεραν πηγές της DNA Sequence στο newmoney

Golden Hall, Ελληνικό και Intrakat

Η ομάδα της DNA Sequence έχει διαχειριστεί σημαντικά projects σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
Σε αυτούς υμπεριλαμβάνονται αυτές με την ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) για την Βιοπαρακολούθηση συρμού Μετρό, την ΕΥΔΑΠ, την Εθνική Πινακοθήκη, το Υπ. Πολιτισμού, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” για την παρακολούθηση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στις ΜΕΘ και ακόμα το Xplore Entertainment Center στο Golden Hall, o Ελληνικός Αγροτικός Οργανισμός ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, κ.α.

Επίσης, η DNA Sequence ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο που ανατέθηκε από την INTRAKAT AETE σχετικά με τη μελέτη και τη δημιουργία αναφοράς του μικροβιακού φορτίου του εργοταξίου του Ελληνικού.

Στο ενεργητικό της καταγράφεται και το ερευνητικό της έργο, με τίτλο «Ανίχνευση μικροβιοτικών κοινοτήτων στην αρχαιολογική ανασκαφή για την τεκμηρίωση της ιστορικής έρευνας και νέους τρόπους προστασίας μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς», μια Πρώτη Παγκόσμια Εφαρμογή Αρχαιογενούς Τεχνολογίας -όπως τονίζει- σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Η ομάδα

Ο καθηγητής Χρήστος Ουζούνης είναι ο CSO και συνιδρυτής της εταιρείας, κάτοχος πτυχίου Βιολογικών Επιστημών (ΑΠΘ), μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιο-Υπολογιστική Επιστήμη και DPhil στην Υπολογιστική Χημεία και τη Βιολογία των Δομών από το Πανεπιστήμιο του York, καθηγητής Βιοπληροφορικής στο ΑΠΘ και Ανώτερος Επιστήμονας στο ΕΚΕΤΑ.

Ο Χρήστος Καραπιπέρης είναι ο CTO και συνιδρυτής της DNA Sequence. Κάτοχος πτυχίου Πληροφορικής, MBA από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και Υποψήφιος Διδάκτωρ Βιοπληροφορικής στο ΑΠΘ, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία σε έργα πληροφορικής και βιοπληροφορικής.

Αντιπρόεδρος έρευνας η Δρ.Αναστασία Χασάπη, κάτοχος πτυχίου Βιολογικών Επιστημών (Α.Π.Θ.), μεταπτυχιακού τίτλου στην Πρωτεομική και Βιοπληροφορική (Πανεπιστήμιο Γενεύης) και Διδάκτωρ Υπολογιστικής Βιολογίας (Πανεπιστήμιο Λωζάνης).

Επικεφαλής της ομάδας Agrigenomics, η ερευνήτρια Δρ.Ζωή Χιλιώτη. Είναι γεωπόνος και ηγείται ερευνητικής ομάδας στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών Αγροτικής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Θερμοκήπια / Προστατευόμενες Καλλιέργειες και διδακτορικό στη Μοριακή Βιολογία Φυτών. Διαθέτει αρκετά χρόνια εμπειρίας ως συνεργάτης επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και στο NIH στις ΗΠΑ. 

Στην επιστημονική ομάδα της ελληνικής start up ανήκει και η Δρ. Ασπασία Χατζηευθυμίου: ερευνήτρια στο Brain Chemistry Labs στις ΗΠΑ και σύμβουλος βιώσιμης ανάπτυξης στο Κατάρ.  Κάτοχος πτυχίου B.Sc. πτυχίου Βιολογικών Επιστημών, M.Sc. πτυχίου Βιολογικών Επιστημών από το Montclair State University των Η.Π.Α., Δ. στη Μικροβιολογία & Μοριακή Γενετική και Ph.D. στην Οικολογία & Εξέλιξη από το Πανεπιστήμιο Rutgers, ΗΠΑ.

πηγη  newmoney.gr