Γυμνάστρια αποκαλύπτει τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώμε κάθε μέρα για καλή υγεία

Τρία ωμά λαχανικά πρέπει να καταναλώνουμε κάθε μέρα, για να βελτιωθεί η υγεία μας, μας προτρέπει μια γυμνάστρια.

Η 45χρονη γυμνάστρια Μπελίντα Νόρτον λέει ότι τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά θα πρέπει να τρώνε ένα ολόκληρο καρότο και δύο αγγούρια κάθε μέρα, ωμά, για να εφοδιάζουν τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά και μέταλλα που δεν μπορεί να προσφέρει καμία άλλη τροφή, και ανέλυσε τα οφέλη σε μια ανάρτηση.

Η επαγγελματίας στην εκπαίδευση υγείας και φυσικής κατάστασης και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια είπε ότι τα τραγανά λαχανικά πρέπει να τρώγονται ολόκληρα, χωρίς να τεμαχίζονται, για να γυμνάζεται το σαγόνι.

«Πλύνετε και φάτε. Μην τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ανοίξτε το στόμα σας, τεντώστε το σαγόνι σας και φάτε τα ολόκληρα», ανέφερε στη λεζάντα της ανάρτησής της. «Είναι φθηνά και βοηθούν στην άσκηση της σιαγόνας», έγραψε.

Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά αυτά τα λαχανικά
Σύμφωνα πάντα με τη γυμνάστρια, τα καρότα και τα αγγούρια είναι λαχανικά που μπορεί να τα έχει κανείς μαζί του ανά πάσα στιγμή και παρέχουν στον οργανισμό «αρκετή ενέργεια για να βγάλετε την ημέρα». 

Η Μπελίντα ισχυρίζεται πως τα καρότα έχουν φυτικές ίνες για τη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και β-καροτένιο, που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη.

«Μπορούν να ενισχύσουν τα οστά σας, καθώς περιέχουν ασβέστιο και βιταμίνη Κ, αμφότερα σημαντικά για την υγεία των οστών», εξήγησε.

Όσο για τα αγγούρια, η Μπελίντα συνιστά την καθημερινή κατανάλωση δύο μικρών αγγουριών, καθώς, όπως λέει, ενυδατώνουν και μπορούν να οδηγήσουν σε πολλά υγιή οφέλη, όπως «απώλεια βάρους, ισορροπημένη ενυδάτωση, πεπτική κανονικότητα και χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα».

Πηγή: iefimerida.gr