Ποιος είναι ο δημιουργός της εφαρμογής ChatGPT

Ο Σαμ Αλτμαν άρχισε να ασχολείται με τους υπολογιστές σε ηλικία 8 ετών, δεν τελείωσε το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το 2015 ίδρυσε την OpenAI

Οταν πριν από δύο εβδομάδες δημοσιοποίησε τη συνεργασία με τη Microsoft, ίσως να ήταν και η πιο σημαντική είδηση που ανακοίνωνε στην καριέρα του: «Η OpenAI και η Microsoft συνεργάζονται περισσότερο από τρία χρόνια. Mε τον εταίρο μας δημιουργήσαμε μια τεχνητή νοημοσύνη που είναι ασφαλής και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία», είχε πει. Η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft πρόκειται να υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον, η οποία αποτελεί επίσης τη βάση του chatbot ChatGPT. Ποιος είναι όμως ο Σαμ Αλτμαν; Κατάγεται από το Σεντ Λούις του Μιζούρι. Αρχισε να προγραμματίζει και να αποσυναρμολογεί υπολογιστές σε ηλικία μόλις 8 ετών. Στα 16 του παραδέχθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που δεν ήταν εύκολο και γι’ αυτό συχνά κατέφευγε σε εικονικά δωμάτια συνομιλιών. Σπούδασε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο διάσημο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, αλλά τα παράτησε. Το 2014 ο Σαμ Αλτμαν έγινε πρόεδρος της Y-Combinator, μιας σχεδόν θρυλικής εταιρείας στη Σίλικον Βάλεϊ. Το 2015 ίδρυσε μαζί με τον Ελον Μασκ την OpenΑΙ, μια επιχείρηση που λέει πως θέλει να ερευνήσει και να αναπτύξει την τεχνητή νοημοσύνη ως μη κερδοσκοπική εταιρεία. Επίσης δηλώνει πως θέλει να προστατέψει το κοινό από κινδύνους που μπορεί να προέρχονται από την τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον και να διασφαλίσει την πρόσβαση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων σε αυτήν.

«Κάθε τεχνολογική επανάσταση καταργεί θέσεις εργασίας και δημιουργεί νέες. Σε δέκα χρόνια πιστεύω ότι θα έχουμε chatbots, που θα δουλεύουν για έναν ειδικό σε όποιον τομέα θέλετε. Για παράδειγμα θα μπορώ να φτιάξω μια ταινία κινουμένων σχεδίων. Η τεχνητή νοημοσύνη θα επιλύει προβλήματα που επαναλαμβάνονται και εν μέρει θα είναι δημιουργική. Θα αλλάξουν πολλά!», όπως επισημαίνει ο Αλτμαν. Το ότι θα αλλάξουν πολλά είναι το μόνο σίγουρο. Το θέμα είναι προς ποια κατεύθυνση.
 
πηγη kathimerini.gr/

Δημοφιλή Αρθρα