Προσοχή, μην ξαναζεσταίνετε αυτές τις 4 τροφές

 
Μην επιχειρήσετε να ξαναζεστάνετε, αυτές τις 4 τροφές γιατί μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος παθογόνων παραγόντων.

Η κατανάλωση υπολειμμάτων φαγητού δεν είναι πάντα τόσο κακή ιδέα, αρκεί να είναι ασφαλής πάνω απ'όλα.

Ωστόσο, δεν μπορούν όλα τα τρόφιμα να ξαναζεσταθούν με ασφάλεια. Και αυτό δεν αφορά μόνο τα σκεύη που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος, αλλά και για το ίδιο το φαγητό. Μερικά από αυτά, απελευθερώνουν παθογόνα και τοξίνες που μπορεί να προκαλέσουν έως σοβαρές βλάβες στον οργανισμό μας.

Αυτές είναι οι 4 τροφές που μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμιες για την υγεία μας:

Πατάτες

Η αναθέρμανση των πατατών εγκυμονεί διάφορους κινδύνους, καθώς αυτή η αμυλούχα τροφή αποθηκεύεται σε θερμοκρασία δωματίου. Ως αποτέλεσμα, αναπτύσσει «Clostridium botulinum», μια θανατηφόρα τοξίνη που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαντίαση που προσβάλλει τα νεύρα, το νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλο και μπορεί να καταλήξει σε παράλυση.

potatoes

Επίσης, δεν πρέπει να μαγειρεύονται σε αλουμινόχαρτο. Και αν οι πατάτες πολτοποιηθούν σε ευπαθή προϊόντα όπως βούτυρο, γάλα και κρέμα γάλακτος, μπορεί να αυξηθεί περισσότερο, ο κίνδυνος να αρρωστήσετε.

Σπανάκι

spinach

Το σπανάκι αν δεν ξαναζεσταθεί σωστά μπορεί να προκαλέσει λιστερίωση, μια λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, άκαμπτο λαιμό, πυρετό, πονοκεφάλους και μερικές φορές επιληπτικές κρίσεις. Αυτό το βακτήριο παραμένει στα τρόφιμα.

Ρύζι

Το ρύζι είναι ένα από τα πιο κοινά φαγητά που οι περισσότεροι άνθρωποι ξαναζεσταίνουν για την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα.

Ωστόσο στους πόρους του ρυζιού μπορεί να αναπτυχθούν παθογόνα που είναι ανθεκτικά στη θερμοκρασία. Οι άψητοι κόκκοι μπορούν επίσης να δώσουν ένα βακτήριο γνωστό ως «Bacillus cereus», το οποίο συνήθως δεν σκοτώνεται κατά το μαγείρεμα και μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση.

rice

Αυτά τα σπόρια μπορούν να αναπτυχθούν σε ρύζι αποθηκευμένο σε θερμοκρασία δωματίου. Με την πάροδο του χρόνου, πολλαπλασιάζονται και παράγουν τοξίνες που προκαλούν διάρροια και εμετό.

Αυγά

Το δημοφιλές βασικό πρωινό περιέχει σαλμονέλα, βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν εμετό, κοιλιακό άλγος, διάρροια και πυρετό. Και όταν τα αυγά δεν αποθηκεύονται στην ιδανική θερμοκρασία, τα παθογόνα μπορούν να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

Η υπερβολική ποσότητα βακτηρίων και παθογόνων στα τρόφιμα μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.

ayga2023

Συνεπώς, μπορούμε να ξαναζεστάνουμε με ασφάλεια τα παραπάνω τρόφιμα έως δύο φορές και οι όποιες περισσότερες από αυτές θέλουν μεγάλη προσοχή.

πηγη  www.healthstat.gr