Κορωνοϊός: Καλά μαντάτα για το εμβόλιο της Οξφόρδης – Τι έδειξαν οι...

Τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών του πειραματικού εμβολίου κατά της COVID-19 που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca Plc δείχνουν ότι προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους, οι οποίοι αποτελούν την ομάδα του πληθυσμού που διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο από τον νέο κορωνοϊό, γράφουν σήμερα οι Financial Times.
 

Ισραήλ: Από 1η Νοεμβρίου δοκιμές εμβολίου για τον κορονοϊό σε...

Το Ισραήλ θα αρχίσει την 1η Νοεμβρίου τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους ενός εμβολίου κατά της Covid-19, η οποία προκαλείται από τον κορονοϊό SARS-CoV-2. Το εμβόλιο αναπτύσσεται από το Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ (IIBR), που εποπτεύεται από το υπουργείο 'Αμυνας της χώρας.
 

Το ελαιόλαδο «ασπίδα προστασίας» από τη νόσο Alzheimer

Η μακροχρόνια δίαιτα που περιέχει τρεις κουταλιές της σούπας καλής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ημερησίως, ξεκινώντας ίσως από νεαρή ηλικία, προστατεύει από την νόσο Alzheimer και από την εγκεφαλική αμυλοειδική αγγειοπάθεια, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της πιλοτικής τυχαιοποιημένης μελέτης MICOIL.
 

Όποιος χρησιμοποιεί μπλε πιάτα στο φαγητό του, τρώει λιγότερο

Όποιος χρησιμοποιεί μπλε πιάτα στο φαγητό του, τρώει λιγότερο, λέει ο ψυχολόγος Χάραλντ Μπράεμ.   
 

Ο λόγος που δεν πρέπει να πίνετε καφέ μόλις ξυπνάτε

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας, το πρώτο πράγμα που θέλουμε όταν ξυπνάμε το πρωί είναι μια ζεστή κούπα καφέ. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως κάποιοι αγνοούν πως τον πρωινό καφέ θα πρέπει να τον πίνετε πάντα μετά το πρωινό και ποτέ με άδειο στομάχι.
 

Cancer Week Conference: 75 ομιλητές από Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική μιλούν για τον...

Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται με τη συνεργασία των Κυπρίων εταίρων μας ένα μοναδικό φόρουμ διαλόγου για τον Καρκίνο, ανοικτό στο ευρύ κοινό και των δύο χωρών, που θα συγκεντρώσει σημαντικούς πολιτικούς και θεσμικούς φορείς από Ευρώπη, Ελλάδα και Κύπρο καθώς και καταξιωμένους διεθνείς και Έλληνες ιατρούς Ογκολόγους και εκπροσώπους της βιομηχανίας, των ασθενών, των επιζώντων και φροντιστών καρκίνου, επιστημονικών και ιατρικών εταιρειών, ερευνητικών ιδρυμάτων με στόχο να συζητηθούν σημαντικά θέματα όπως η πρόληψη, η πρόσβαση σε θεραπεία, οι ιατρικές ελλείψεις, η έρευνα για τον καρκίνο, για την ποιότητα ζωής, η καινοτομία στη θεραπεία του καρκίνου και η επιβίωση.
 

Τα αναψυκτικά διαίτης βοηθούν στο αδυνάτισμα; Αλήθεια ή μύθος;

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Παιδιατρική Κλινική Παχυσαρκίας, έφηβοι και νέα παιδιά φαίνεται να καταναλώνουν, σε καθημερινή βάση, αναψυκτικά που τους αποφέρουν στον οργανισμό τουλάχιστον 200(!) θερμίδες. Ο αριθμός αυτός μόνο χαμηλός δεν είναι, διότι μέσα εκεί συμπεριλαμβάνεται μια μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, γεγονός που δεν γίνεται αντιληπτό από μικρούς και μεγάλους.
 

ΗΠΑ-Covid-19: Η δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca ενδέχεται να ξαναρχίσει...

Οι δοκιμές του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca Plc για την Covid-19 αναμένεται ότι θα ξαναρχίσουν στις ΗΠΑ ακόμη και εντός της εβδομάδας, αφού η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ολοκλήρωσε την έρευνά της για τη σοβαρή ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες, ανέφεραν τέσσερις πηγές στο πρακτορείο Reuters.
 

Γιατί τα δαμάσκηνα θεωρούνται υπερτροφή;

Αν καταναλώνετε μερικά δαμάσκηνα την ημέρα, τότε όχι μόνο αυξάνετε (χωρίς καλά-καλά να το καταλάβετε!) την ποσότητα φρούτων που τρώτε, αλλά προσφέρετε στον οργανισμό σας μερικά πολύτιμα διατροφικά «δώρα».
 

ITE - Έρευνα για το αν αντιβακτηριδιακές μάσκες - μπορούν να...

Σε αγώνα δρόμου για τη «γέννηση» δημιουργικών ιδεών που θα εξοπλίζουν την ανθρωπότητα όλο και πιο αποτελεσματικά στη μάχη κατά του κορονοϊού, αποδύονται οι επιστήμονες σε όλο τον πλανήτη.
 

Κορονοϊός: Έτοιμη η Pfizer να ζητήσει την έγκριση του εμβολίου μέσα στην...

Η Pfizer αναμένεται να παράσχει δεδομένα ασφαλείας και να καταθέσει αίτηση για την έκτακτη έγκριση του εμβολίου της κατά της COVID-19, που αναπτύσσει μαζί με την γερμανική BioNTech, στα τέλη Νοεμβρίου.