Μπρόκολο Οφέλη: Το μπρόκολο δικαιωματικά είναι superfood

Το σώμα παράγει μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, ή αντιδραστικά είδη οξυγόνου, είναι τοξικές όταν συγκεντρώνονται σε μεγάλες ποσότητες. Μπορούν να προκαλέσουν κυτταρική βλάβη που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο και άλλες παθήσεις υγείας.
 

ΙΤΕ Τεχνολογία με ελληνική υπογραφή θα ταυτοποιεί δορυφόρους στο...

Στο Διάστημα έχει αρχίσει να επικρατεί «πολυκοσμία»: Πάνω από 6.000 δορυφόροι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, εκ των οποίων το 60% εκτιμάται πως είναι ανενεργοί -διαστημικά σκουπίδια- και περίπου το 40% λειτουργικοί, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Εντός της επόμενης δεκαετίας υπολογίζεται πως θα εκτοξεύονται ετησίως 990 δορυφόροι, κάτι που σημαίνει ότι έως το 2028 θα μπορούσαν να βρίσκονται σε τροχιά πάνω από 15.000. Μέσα στον «συνωστισμό» που σταδιακά δημιουργείται, με εκατοντάδες ταυτόχρονες εκτοξεύσεις ενίοτε, δεν είναι ασύνηθες ο ιδιώτης ή ο οργανισμός που «ανέβασε» έναν δορυφόρο να χάνει τα ίχνη του -έστω προσωρινά- και να μη μπορεί να τον εντοπίσει άμεσα, να τον ελέγξει και να του δώσει εντολή για ελιγμούς. Σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα φιλοδοξεί να δώσει λύση τεχνολογία με ελληνική υπογραφή, που αναπτύσσει ο οργανισμός «Libre Space Foundation» (LSF), σε κοινοπραξία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο πλαίσιο του τριετούς έργου SIDLOC, με χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και το πρόγραμμα ARTES.
 

Κορονοϊός – Τζανάκης: Στο 4ο κύμα ο ιός θα μας επισκεφθεί όλους

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις:  Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εκτίμησε πως στο τέταρτο κύμα όλοι θα έρθουμε σε επαφή με τον ιό – Τι είπε για τα κρούσματα και τις νέες εισαγωγές
 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πιστοποίησης των παρεχόμενων...

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι περήφανο που έχουν πιστοποιηθεί και τα 17 Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών που προσφέρει, εκ των οποίων τα δέκα προηγούνται  ή ισοβαθμούν στην πρώτη θέση μεταξύ άλλων ομοειδών προγραμμάτων σπουδών των άλλων ελληνικών ΑΕΙ. Και τούτο γιατί η πιστοποίηση είναι μία διαδικασία που πραγματοποιείται θεσμικά από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.) της οποίας αποστολή αποτελεί η διασφάλιση υψηλής ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση.
 

Πώς θα αντιμετωπίσετε τις στομαχικές ενοχλήσεις

Πριν πάτε στο γιατρό, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε φυσικά από τις ενοχλήσεις στο στομάχι. 
 

Κορονοϊος: Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης αναπτύσσουν βρώσιμο...

Ζώντας την εμπειρία της πανδημίας καθώς επίσης βλέποντας πως έχει αλλάξει ο SARS- CoV-2 την καθημερινότητά μας,  αναρωτηθήκαμε πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την παρούσα κατάσταση.
 

Μπορούμε να παχύνουμε απλώς μυρίζοντας το φαγητό; Νέα έρευνα απαντά

Όσοι προσπαθούν σκληρά να χάσουν βάρος, αναγκάζονται να περιορίζουν τις επιθυμίες τους και πολλές φορές η λύση είναι να πάρουν απλώς μια μυρωδιά από το αγαπημένο τους φαγητό. Κι όμως μια έρευνα έρχεται να αλλάξει ακόμα κι αυτό. Μπορεί μια μυρωδιά να μας παχύνει;
 

NASA: Η ταλάντευση της Σελήνης θα προκαλέσει ρεκόρ πλημμυρών - Πότε...

Δυσοίωνες προβλέψεις από τη NASA κάνουν λόγο για ρεκόρ πλημμυρών σε όλες τις παράκτιες πόλεις των ΗΠΑ και όχι μόνο, από τα μέσα της δεκαετίας του 2030, λόγω της ευθυγράμμισης της αύξησης της στάθμης της θάλασσας με τον σεληνιακό κύκλο. 
 
Σε αντίθεση με άλλες θανατηφόρες ασθένειες, ο καρκίνος μπορεί να λάβει πολλές μορφές μέσα στο ανθρώπινο σώμα, οπότε η ανακάλυψη περισσότερων πληροφοριών αναφορικά με ένα ένζυμο που συνδέεται με πολλούς τύπους καρκίνου είναι διαφωτιστική και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές θεραπείες στο μέλλον.
 

Η washingtontimes εχει ειδικό αφιέρωμα στο ΙΤΕ

Η washingtontimes.com εχει ειδικό αφιέρωμα στο ΙΤΕ αναφέροντας: 
 

Τα 5′ που ρίχνουν την πίεση καλύτερα από τα φάρμακα

Mία μέθοδος που δημιουργήθηκε τη δεκαετία το ’80 με στόχο την ενδυνάμωση του διαφράγματος και των υπόλοιπων μυών του αναπνευστικού συστήματος για ασθενείς με λοιμώξεις του αναπνευστικού φαίνεται πως έχει πολλαπλά οφέλη και στη ρύθμιση της αρτηριακής μας πίεσης. Αυτό αποδεικνύουν τα νέα ερευνητικά δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στο Journal of the American Heart Association, σύμφωνα με τα οποία μόλις πέντε λεπτά με την Άσκηση Υψηλής Αντίστασης για την Ενδυνάμωση των Μυών του Αναπνευστικού (High-Resistance Inspiratory Muscle Strength Training, IMST) είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για την εξάλειψη των καρδιαγγειακών παθήσεων στον ηλικιωμένο ενήλικο πληθυσμό, μιας και είναι εξίσου ή και πιο αποτελεσματική από την αερόβια άσκηση και το διαλογισμό.