Σε ποια φάση βρίσκεται η έρευνα για το χάπι κατά της CoViD-19

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στη χορήγηση αντι-ιικής από του στόματος θεραπείας κατά της CoViD-19.
 

Τα συμπτώματα για θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό σύμφωνα με τον EMA

Σε  λεπτομερή ανακοίνωση ο ΕΜΑ υπογραμμίζει πως αναγνωρίζοντας τα σημάδια των θρόμβων στο αίμα και των χαμηλών αιμοπεταλίων, και αρχίζοντας τη θεραπεία τους νωρίς, οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να βοηθήσουν όσους επηρεάζονται κατά την ανάρρωσή τους και να αποφύγουν επιπλοκές.
 

Η Γερμανία όλο και πιο κοντά στην αγορά του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι το Βερολίνο θα ξεκινήσει συζητήσεις με τη Ρωσία για το ενδεχόμενο να αγοράσει το εμβόλιο Sputnik V κατά της Covid-19, εφόσον αυτό λάβει την έγκριση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών.
 

Αποκάλυψη σοκ για απάτες σε ψάρια και θαλασσινά σε παγκόσμια κλίμακα!

Ανάλυση σε 44 διεθνείς μελέτες έδειξε ότι σχεδόν 36% από 9.000 προϊόντα σε εστιατόρια, ψαραγορές και ιχθυοπωλεία είχαν λανθασμένη σήμανση. 
 

Τσιόδρας: Mία στις 100.000 η πιθανότητα θρόμβωσης

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ηλικίες 20-50 ετών έκρουσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σε διάλεξη του στην Ακαδημία Αθηνών, με θέμα «Πανδημία SARS-COV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας». 
 

Self-test : H γνώση της πραγματικής ευαισθησίας τους είναι απαραίτητη!

Γράφει ο δρ. Αναστάσης Περράκης*
 

Ελιές: Ο «θησαυρός» για τη μείωση της χοληστερόλης

Οι τουρίστες τις ψάχνουν μανιωδώς κάθε καλοκαίρι ενώ ακόμα κι αν δεν τις είχαν δοκιμάσει ποτέ, σίγουρα θα το κάνουν όταν βρεθούν σε μια ταβέρνα και παραγγείλουν χωριάτικη σαλάτα. Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και υγιή λίπη, οι ελιές προσφέρουν αρκετά οφέλη στον οργανισμό, με ένα από αυτά την προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα.
 

Πως η τεχνολογία του mRNA μπορεί να αλλάξει τον Κόσμο

Αρθρο του Ευάγγελου Θεοδώρου
 

Έντερο: Τι να τρώτε για να λειτουργεί σωστά – Πέντε τροφές που...

Το Εθνικό Ινστιτούτο Διαβήτη, Πεπτικών και Νεφρικών Παθήσεων των ΗΠΑ εξηγεί μέσω της ιστοσελίδας του τις «καλές» και τις «κακές» διατροφικές συνήθειες για την λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή της δυσκοιλιότητας.
 

Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως 12 καθηγητές του ΕΚΠΑ -...

Σημαντική διάκριση, για τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη, αποτελεί η κατάταξή του στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου, με βάση την έρευνα «Data for Updated science-wide author databases of standardized citation indicators» 2020.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε από ομάδα καθηγητών του Stanford University της Αμερικής, αναφέρεται στους κορυφαίους επιστήμονες βάσει του επιστημονικού τους έργου το 2019.
Στους κορυφαίους επιστήμονες, συγκαταλέγονται δώδεκα καθηγητές και καθηγήτριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και μεταξύ αυτών είναι ο Χρήστος Ταραντίλης.
Η αξιολόγηση βασίστηκε στον αντίκτυπο του ερευνητικού τους έργου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και συγκεκριμένα στις αναφορές που έλαβαν σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus σε ένα σύνολο 22 επιστημονικών πεδίων και 176 υπο-πεδίων. Οι ερευνητές που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες (161.441) θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 5 δημοσιεύσεις.
Οι δωδεκα καθηγητες και καθηγητριες
Υπενθυμίζεται ότι τα 12 μέλη ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες είναι: Ταραντίλης Χρήστος, Καρλής Δημήτριος, Σπινέλλης Διομήδης, Σκαρμέας Διονύσιος, Κουτσόπουλος Ιορδάνης, Ξεπαπαδέας Αναστάσιος, Κουντούρη Φοίβη, Βακόλα Μαρία, Γκρίτζαλης Δημήτριος, Βαζιργιάννης Μιχάλης, Λουρίδας Παναγιώτης και Ξυλωμένος Γεώργιος.
Η επίδοση του Χρήστου Ταραντίλη στη διδασκαλία «έχει αναγνωρισθεί από τους προπτυχιακούς και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του και αυτό αντανακλάται στον αριθμό βραβεύσεων που έχει λάβει για πάνω από δέκα (10) συνεχόμενα χρόνια.
Ο καθ. Ταραντίλης έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό συμβουλευτικών και ερευνητικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος της ανώτατης διοίκησης οργανισμών και επιχειρήσεων», αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του ΟΠΑ.
 

30 καταγεγραμμένες περιπτώσεις θρομβώσεων μετά τη χρήση του εμβολίου...

Τριάντα περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορονοϊό έχουν εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι εδώ, ανακοίνωσε ο αρμόδιος εποπτικός φορέας χθες Πέμπτη.