Η «ηλεκτροκίνητη» κινεζική απειλή

Η Κίνα υπήρξε η χρυσοτόκος όρνις για τις δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως για τις γερμανικές Volkswagen και BMW. Αλλά όλο και περισσότερο πλέον τείνει να καταστεί απειλή, μιας και κινεζικοί όμιλοι, όπως ο ηγέτης των ηλεκτρικών οχημάτων BYD, στοχεύουν σε ξένες αγορές. Η Ευρώπη φαίνεται ιδιαίτερα ευάλωτη. Το 2022 τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάστηκαν από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν ήδη μερίδιο αγοράς 9% στην Ευρώπη, σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με προβλέψεις της εταιρείας συμβούλων Inovev. Αλλά ο ρυθμός αυξάνεται. Εκτός από την BYD, ανάμεσα σε όσους επιδιώκουν επέκταση συμπεριλαμβάνεται η MG, που ανήκει στο κρατικό μεγαθήριο SAIC, η ειδική σε ηλεκτρικά οχήματα Xpeng και η ιδιοκτήτρια της Volvo, Geely, η οποία προ ημερών ανέφερε λεπτομερώς τα σχέδιά της να αναπτύξει τις μάρκες Zeekr και London Electric Vehicle στην Ευρώπη. Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Τα τελευταία χρόνια οι δυτικές εταιρείες του κλάδου έχουν χάσει μερίδιο αγοράς στην Κίνα, προσφέροντας στους εγχώριους παίκτες μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας και αποτελεσματικότητα σε τομείς όπως το κόστος της έρευνας. Επωφελούνται από μια τεράστια εγχώρια αλυσίδα εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου κατασκευαστή μπαταριών στον κόσμο, της CATL. 
 

Θέλετε να γεράσετε καλά; Ποιο φρούτο πρέπει να τρώτε κάθε μέρα

Ένα αβοκάντο την ημέρα αφαιρεί πόντους από την περιοχή της κοιλιάς και τους προσθέτει στα χρόνια της ζωής μας. Αν και λόγω γεύσης έχει κερδίσει επάξια μια θέση σε κυριακάτικα brunch και καθημερινά υγιεινά σάντουιτς, και λόγω θρεπτικής αξίας, όπως θα διαπιστώσετε και παρακάτω, λίγο αβοκάντο δε θα πρέπει να λείπει από την καθημερινότητά σας:
 

Καταρρίπτεται ο μύθος για το κόκκινο κρασί – Οι επιπτώσεις του...

Το ένα ή τα δύο ποτηράκια κρασί που βάζουμε το βράδυ δεν κάνουν καλό στην υγεία μας.
 

Νέα έρευνα λύνει πρόβλημα 60 ετών: Μία 10λεπτη εξέταση μπορεί να...

Μια νέα 10λεπτη εξέταση θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα να ανιχνευθεί και να θεραπευτεί η πιο κοινή αιτία υψηλής αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με νέα έρευνα.
 

Επί 250.000 χρόνια οι άνθρωποι γεννούν στα 27 – Τι «δείχνουν» οι...

Η μέση ηλικία που οι άνθρωποι αποκτούσαν παιδιά κατά τα τελευταία 250.000 χρόνια είναι τα 26,9 έτη. Επιπλέον, η ηλικία των πατέρων υπήρξε συστηματικά μεγαλύτερη (30,7 έτη κατά μέσο όρο) σε σχέση με εκείνη των μητέρων (23,2 έτη κατά μέσο όρο). 
 

Τηλέφωνα: Πώς να γλιτώσετε από τις ανεπιθύμητες κλήσεις

Πρακτικά, για να εγγραφεί κάποιος στο «μητρώο 11», θα πρέπει να απευθυνθεί στην εταιρεία με την οποία συνεργάζεται (Vodafone, Cosmote, NOVA κ.λπ.).
 
Πώς ξέρουμε ότι κοιμηθήκαμε καλά; Γιατί κάποιες φορές ξυπνάμε κουρασμένοι; 
Ο πνευμονολόγος και ειδικός γιατρός ύπνου, Χαράλαμπος Μερμύγκης, αποκάλυψε στην εκπομπή  
Ανοιχτή Επικοινωνία του OPEN όλα τα μυστικά για ποιοτικό ύπνο που θα ξεκουράσει το μυαλό και το σώμα μας.  
 
Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία που διαθέτει ο επιστημονικός κόσμος, για τη μετάλλαξη «Κράκεν» του κορονοϊού, η οποία έφτασε πλέον και στη χώρα μας. Μπορεί να είναι κατά περίπου 20% περισσότερο μεταδοτική από τις άλλες παραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον, ωστόσο, δε φαίνεται να προκαλεί σοβαρότερη νόσο και μεγαλύτερη θνητότητα.
 
Μια αρχαία, αποξηραμένη κοίτη λίμνης στον Άρη μπορεί να είναι γεμάτη με πολύτιμους λίθους οπάλιο, υποδηλώνουν νέα δεδομένα από το ρόβερ Mars Curiosity της NASA.
 
Τρία ωμά λαχανικά πρέπει να καταναλώνουμε κάθε μέρα, για να βελτιωθεί η υγεία μας, μας προτρέπει μια γυμνάστρια.