PEOPLE

Σ. Τσιόδρας: Τα «ευχαριστώ» ενός λαού για την πραότητα, τη γνώση και το χαμηλό προφίλ

Το Twitter κατακλύστηκε από μηνύματα γεμάτα ευχαριστίες, θαυμασμό, αλλά και εκτίμηση προς το πρόσωπό του

Εδώ και 2,5 μήνες μία γνώριμη φιγούρα εμφανιζόταν καθημερινά στις έξι το απόγευμα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Ήταν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας που ενημέρωνε τους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Ωστόσο το απόγευμα της Τρίτης ήταν η τελευταία φορά που το έκανε. Η συγκίνησή του ήταν έκδηλη.

«Μπορώ ακόμη να κλαίω και να τραγουδάω», είπε, μεταξύ άλλων, στον λόγο που χρησιμοποίησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας. «Με μόνο εφόδιο την ειλικρίνεια, την ομάδα μου και την ανεκτίμητη βοήθεια προσπάθησα να δίνω χρήσιμες πληροφορίες, να απαντώ στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για να βοηθήσω τους πολίτες. Δεν αισθάνθηκα τίποτα διαφορετικό από όλους σας. Αναπάντεχα και απροσδόκητα βρέθηκα τόσο κοντά σας μέσω του τηλεοπτικού φακού και μέσω απαγορευτικού. Αισθάνθηκα κοντά σας και ας μην επικοινωνούσαμε με φυσικό τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του.
Ύστερα από την ολοκλήρωση της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, το Twitter κατακλύστηκε από μηνύματα γεμάτα ευχαριστίες, θαυμασμό, αλλά και εκτίμηση προς το πρόσωπό του καθηγητή. Και αυτό γιατί οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης του αναγνώρισαν ότι συνέβαλε τα μέγιστα στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.

Δείτε ενδεικτικά μερικά tweets:

 

Τέλος ο &ο αγαπημένος μου Χαρδαλιάς &θα γράψω μόνο αυτό που είπε &με ανατριχιασε:"Δεν είναι απλά ηλικιωμένοι,είναι γονείς μας,γιαγιάδες,παππούδες μας,χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε ταυτότητα"..
???

 
115 people are talking about this
 
 
 

Μου φτάνει που μ'αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι.Πολύ..
Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους.Πολύ..
Που ξοδεύω τις ανάσες μου μόνο γι' αυτούς.Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι.Που δε με νοιάζει να με θυμούνται.Που μπορώ και κλαίω ακόμα.Και που τραγουδάω.μερικέςφορές.
ΟΕλυτης ??

View image on Twitter
 
See NikiH/ChristoforuPhi's other Tweets
 
 
 


σας ευχαριστω γιατι εχετε γνωση ταπεινότητα ηθος και αξιοπρέπεια και αγάπη για τον συνάνθρωπο

 
See Chchairop's other Tweets
 
 
 

Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στον κο κ σε όλη την ομάδα για την εξαιρετική αντιμετώπιση της .Ένας εξαιρετικός επιστήμονας, ένας σεμνός ταπεινός άνθρωπος έκανε σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά του.Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. ??????

 
See TheDeerHunter's other Tweets
 
 
 

:Στο πρόσωπο του,βλέπεις την Ελλάδα που ξεκίνησε φτωχά,που κόπιασε για να μορφωθεί,που προσπάθησε,που πέτυχε.
Αξιοπρεπής επιστήμων,αλλά κατά κύριο λόγο άνθρωπός,χαρακτηριστικό το οποίο θα τον κατατάσσει πρώτο στην καρδιά κάθε Έλληνα.
Τα σέβη μου.
Σας ευχαριστούμε για όλα

 
26 people are talking about this
 
 
 

Είχαμε καιρό να δούμε άνθρωπο που συνδύαζε γνώσεις, επίπεδο, ευγένεια κι ανθρωπιά.
Δεν είναι παράξενο που πολλοί τον είδαν σαν εξωγήινο, αλλά και πολλοί που θέλησαν να τον μειώσουν για να μη φαίνονται πόσο μικροί είναι!
Ευχαριστούμε κύριε @STsiodras!

 
See Ιωάννης Βατάτζης's other Tweets
 
 
 

Όταν ένας Καθηγητής, δηλώνει Μαθητής και σε αποχαιρετά με Ελύτη, του απαντάς με Λουντέμη :
- Αντίο παιδί, που μετρούσες τ΄ άστρα, για μας... @STsiodras

 
See Μ.Κ Σκούμπα's other Tweets
 
 
 

"Τους ήρωες δεν τους βρίσκεις ποτέ στο σκοτάδι." Αριστοφάνης
Ο κ. ήταν στην πρώτη γραμμή και αρχιτέκτονας της "σωτηρίας" της Ελλάδας από τον κορονοιο. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτόν τον ανθρωπο, μια ευγενική και καλόκαρδης ψυχή σε αυτό τον κόσμο, πάντα κάνει την διαφορά.

View image on Twitter
 
21 people are talking about this
 
 
 

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κορυφαίο επιστήμονα που αφιερώθηκε και με χαμηλούς πάντα τόνους μας έβγαλε από το τούνελ, για να αναπνευσουμε την χαρά της ζωής. Ο Θεός να σου χαρίζει παντοτινή υγεία & ευτυχία

 
See Tiger's other Tweets
 
 
 

Γιατρέ σε ευχαριστούμε για όλα. Για τις γνώσεις σου και την ανθρωπιά σου

View image on Twitter
 
 

«Όλο αυτό τον καιρό δεν αισθάνθηκα κάτι διαφορετικό από όλους σας. Απλά ένας άνθρωπος απευθυνόμενος σε συνανθρώπους του. Εγώ θα κρατήσω την αγάπη σας».