Ανδρέας Μικρούτσικος μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν μερικούς μήνες αποκαλύπτοντας πως βρέθηκε μια ανάσα από τον θάνατο. Όπως εξήγησε, σώθηκε χάρη στην άμεση αντίδραση του γιου του και την ετοιμότητα των γιατρών που τον παρέλαβαν στο νοσοκομείο.

«Πέρασα με την ιστορία του αδελφού μου και με την προσωπική μου ιστορία μετά που βρέθηκα να ασθενώ βαριά… όταν μου έγινε η πρόταση ήταν ένα στοίχημα για μένα. Από εκεί που είδα ότι όλα τελειώνουν… να κάνω μια συνέχεια στην τηλεόραση. 

"Έφυγα" και ξαναγύρισα. Εϊχα υπερβολική στεναχώρια, έπαθα μια ίωση, έπαθα πνευμονικό οίδημα, έχασα την αναπνοή μου, πνίγηκα, έκλεισα… Με έσωσε ο γιος μου. Αν οι γιατροί δεν με περίμεναν όλοι απέξω να με διασωληνώσουν δεν θα προλάβαινα. Αν δεν ήταν ο γιος μου… Εγώ θυμάμαι να αποχαιρετώ το μάταιο ετούτο κόσμο με ένα παράπονο ότι είναι μικρή η ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Για τον χαμό του αδελφού, Θάνου Μικρούτσικου, δήλωσει: «Έχει φύγει, δυστυχώς… αλλά είναι μέσα μου, στην καρδιά μου, στο μυαλό μου, τον κουβαλάω με το δικό μου σώμα και σκέφτομαι με τη δική του σκέψη και αγαπάω με τον δικό του τρόπο, με την καρδιά».

Για το περιστατικό στο Big Brother με τον Αντώνη Αλεξανδρίδη, σημείωσε: «Συμφωνώ απόλυτα με τον σταθμό. Εκεί που διαφωνώ είναι ότι θα ήθελα ο Αντώνης να ήταν απέναντί μου και να του κάνω μία συνέντευξη που θα ήμουν καταπέλτης, θα ήμουν πολύ σκληρός. Αλλά θα του έδινα τη δυνατότητα να μας πει τα πάντα… να αποκαλυφθεί πλήρως η ταυτότητά του. Είναι ένας από τους παίκτες που είχα αντίρρηση να μπει. Φαινόταν πολύ χαμηλών… μην πω τι…».