Φυλακίστηκε άδικα δίπλα σε δολοφόνο, έχασε τα πάντα και πλέον είναι εκατομμυριούχος

Μία «βεντέτα» με τον δήμο έφερε την απόλυτη καταστροφή: Κατηγορήθηκε για χαλασμένα τρόφιμα στην παμπ του, δεν μπόρεσε να πληρώσει το υπέρογκο πρόστιμο και μπήκε φυλακή. Πλέον θα λάβει αστρονομική αποζημίωση.

Ένας ιδιοκτήτης παμπ που έχασε τα πάντα, αφού φυλακίστηκε άδικα για μια υποτιθέμενη «βεντέτα» με τον δήμο, θα λάβει ένα τεράστιο ποσό ως αποζημίωση, για τα όσα πέρασε. Το 2003, ο Geoff Monks φυλακίστηκε επειδή δεν ήταν σε θέση να πληρώσει ένα πρόστιμο που του επιβλήθηκε για την υγειονομική ασφάλεια των τροφίμων, που σέρβιρε στην παμπ του «The Snooty Fox» στο Northamptonshire. Ο Monks πέρασε δύο μήνες στη φυλακή υψίστης ασφαλείας HMP Woodhill και μάλιστα σε κελί δίπλα στον δολοφόνο του Soham, Ian Huntley.

Αν και αργότερα η καταδίκη του 67χρονου ανατράπηκε, εν τούτοις έχασε την παμπ του, το σπίτι του και έπαθε καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν στη φυλακή

2

Πως ξεκίνησε η «βεντέτα»

Ο Geoff Monks είχε ισχυριστεί ότι το τοπικό συμβούλιο του δήμου είχε επιδιώξει μια «βεντέτα» εναντίον του, με πρόφαση την υγειονομική ασφάλεια των τροφίμων στην παμπ του. Είχαν κάνει λόγο μάλιστα για μουχλιασμένο ζαμπόν. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η «βεντέτα» ξεκίνησε όταν προσέβαλε την τοπική δικηγόρο Τζένι Λόρενς και παράλληλα ισχυρίστηκε ότι είχε σεξουαλική σχέση με τον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο του συμβουλίου Ρότζερ Χιθ. Αμφότεροι βέβαια το είχαν αρνηθεί.

2

5 εκατομμύρια αποζημίωση

Η νομική ομάδα του υποστήριξε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για τα αδικήματα υγιεινής ήταν «λεπτά και αντιφατικά», δεν αποδείχθηκαν και ανατράπηκαν 15 χρόνια αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συμφωνήσει ήδη σε έναν επταψήφιο διακανονισμό για αποζημίωση, για την οποία λένε πως φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, για «να αρχίσει να ξαναχτίζει τη ζωή του», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

πηγη https://www.gazzetta.gr/