Γαλλία- ΥΠΕΞ: Μια Ελληνίδα, η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, αναλαμβάνει κυβερνητικά καθήκοντα

Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοινώθηκε με την ευκαιρία της επίσημης παρουσίασης της πρώτης κυβέρνησης μετά την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα την θέση του Ζαν Ιβ Λεντριάν καταλαμβάνει η Κατρίν Κολονά, διπλωμάτης και πρώην υπουργός επί Ζακ Σιράκ.

Στο υπουργείο Οικονομίας παραμένει ο Μπρούνο Λεμέρ, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας μια Ελληνίδα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο. Πρόκειται για την ως σήμερα ευρωβουλευτή με το κόμμα του Μακρόν Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Κορίνθια και ιατρός γυναικολόγος, η οποία ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Συγχαρητήρια Ν. Δένδια στη νέα υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας

Τη νέα υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, συγχαίρει με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

   Εξίσου, εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και υπογραμμίζει πως προσβλέπει στη συνεργασία μαζί της, προκειμένου να ενισχύσουν την στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, καθώς και να αντιμετωπίσουν μαζί, τις μεγάλες προκλήσεις στην Ευρώπη και στη Γειτονία.

   Παράλληλα, ευχαριστεί τον τέως υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν "για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε για σχεδόν τρία χρόνια, κατά τα οποία, ενισχύσαμε, κατά τρόπο χωρίς προηγούμενο, τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μας και αναπτύξαμε από κοινού μία ενισχυμένη συνεργασία σε πολυμερές επίπεδο".

Ευχές Μ. Βαρβιτσιώτη στη νέα υφυπουργό της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

«Καλή και δημιουργική θητεία σε μια αληθινή Σπαρτιάτισσα που αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού στη νέα γαλλική κυβέρνηση», τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, εύχεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μέσω Twitter.