Αντώνης Καφετζόπουλος: «Πήρα ελληνική υπηκοότητα το ’90, κάθε χρόνο ανανέωνα την άδεια παραμονής αλλοδαπού»

Αντώνης Καφετζόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα παιδικά χρόνια του και στο πώς εκείνος και η οικογένειά του ήρθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα. 

«Ήταν εποχή διάλυσης. Όλοι οι φίλοι μου έφευγαν. Ήταν μια γενική κατάσταση. Αφήσαμε πολύ λιγότερους πίσω, οι πιο πολλοί φύγαμε. Υπήρχε ρεύμα φυγής. Κάποιους τους έδιωχναν σε 24 ώρες κι αυτοί ήταν οι μη Τούρκοι υπήκοοι. Η δική μου οικογένεια ήταν Τούρκοι υπήκοοι», είπε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός.

Και συνέχισε, αποκαλύπτοντας πως πήρε ελληνική υπηκοότητα το ’90: «Πήρα ελληνική υπηκοότητα το ’90. Δεν μας έδιναν εδώ. Φαντάζομαι το Υπουργείο Εξωτερικών ήθελε να συντηρεί πως υπάρχει μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη. Ανανέωνα κάθε χρόνο, μετά κάθε δύο χρόνια κι είχαμε ένα χάρτινο μπλε πράγμα κι όχι την πλαστική ταυτότητα που είχατε εσείς, το οποίο ήταν άδεια παραμονής αλλοδαπού».

Παράλληλα, ο Αντώνης Καφετζόπουλος εξομολογήθηκε πως δεν ένιωσε ποτέ ξένος στην Ελλάδα, ωστόσο τον ενοχλούσε που δεν μπορούσε να ταξιδέψει λόγω του μπλε χαρτιού: «Δεν ένιωσα ποτέ ξένος εδώ. Με ενοχλούσε το μπλε χαρτί γιατί δεν είχα διαβατήριο για να ταξιδέψω, δεν με ενοχλούσε κάτι άλλο. Ο πατέρας μου δεν προσαρμόστηκε ποτέ. Άλλη νοοτροπία, άλλοι άνθρωποι κι άλλο το πνεύμα του εμπορείου. Ο μπαμπάς μου ήταν υπάλληλος σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων κι όταν ήρθε εδώ έκανε δουλειές του ποδαριού. Εμείς δεν αφήσαμε πίσω μας περιουσία». 

 

πηγη https://www.faysbook.gr/