Ο άγνωστος Ινδός δισεκατομμυριούχος που έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Με περιουσία 137,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Gautam Adani ξεπέρασε τον Γάλλο Bernard Arnault και πλέον ακολουθεί στην κατάταξη μόνο τον Elon Musk και τον Jeff Bezos από τις ΗΠΑ.

Λίγοι εκτός Ινδίας είχαν ακούσει για τον Gautam Adani πριν από λίγα χρόνια. Τώρα, ο Ινδός επιχειρηματίας, ο οποίος εγκατέλειψε τις σπουδές του και δοκίμασε αρχικά την τύχη του ως έμπορος διαμαντιών προτού στραφεί στον άνθρακα, έχει γίνει ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Είναι η πρώτη φορά που ένας Ασιάτης μπαίνει στην πρώτη τριάδα του Bloomberg Billionaires Index - ο ομοεθνής του Mukesh Ambani και ο Κινέζος Jack Ma δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν τόσο ψηλά. Με περιουσία 137,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Adani ξεπέρασε τον Γάλλο Bernard Arnault και πλέον ακολουθεί στην κατάταξη μόνο τον Elon Musk και τον Jeff Bezos από τις ΗΠΑ. 

Ο άγνωστος Ινδός δισεκατομμυριούχος που έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
 

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Adani, 60 ετών, έχει περάσει τα τελευταία χρόνια επεκτείνοντας τον όμιλο του επιχειρώντας να δραστηριοποιηθεί σε αρκετούς τομείς, από τα data centers μέχρι το τσιμέντο, τα μέσα ενημέρωσης και το αλουμίνιο. Οι μετοχές της Adani Enterprises Ltd., της ναυαρχίδας του ομίλου, ανέβηκαν κατά 1,7% την Τρίτη και έκλεισαν σε υψηλό ρεκόρ. 

Οι επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια και η φιλανθρωπία

Η στροφή προς την πράσινη ενέργεια και τις υποδομές έχουν προσελκύσει επενδύσεις από εταιρείες όπως η Warburg Pincus και η TotalEnergies SE, βοηθώντας τον Adani να εισέλθει σε "νερά" που προηγουμένως κυριαρχούσαν οι αμερικανικοί μεγιστάνες της τεχνολογίας. Η άνοδος του άνθρακα τους τελευταίους μήνες ενίσχυσε περαιτέρω και την δική του άνοδο.

Συνολικά, ο Adani έχει προσθέσει 60,9 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του μόνο το 2022, πέντε φορές περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον. Ξεπέρασε για πρώτη φορά τον Ambani ως ο πλουσιότερος Ασιάτης τον Φεβρουάριο, έγινε εκατομμυριούχος τον Απρίλιο και ξεπέρασε τον Bill Gates της Microsoft ως ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο τον περασμένο μήνα.

 

Ο Adani μπόρεσε να περάσει μερικούς από τους πλουσιότερους δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ εν μέρει επειδή πρόσφατα αύξησαν τις φιλανθρωπικές τους δωρεές. Ο Γκέιτς δήλωσε τον Ιούλιο ότι μεταφέρει 20 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, ενώ ο Γουόρεν Μπάφετ έχει ήδη δωρίσει περισσότερα από 35 δισεκατομμύρια δολάρια στο δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ο Αντάνι, επίσης, έχει αυξήσει τις φιλανθρωπικές του δωρεές. Δεσμεύτηκε τον Ιούνιο να δωρίσει 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια για κοινωνικούς σκοπούς με αφορμή τα 60ά γενέθλιά του.

 

πηγη   thetoc.gr