Μπρους Λι: Επιστήμονες λένε πως πέθανε από το πολύ… νερό

Σχεδόν 50 χρόνια μετά τον θάνατο του Μπρους Λι, επιστήμονες ισχυρίζονται πως εντόπισαν την πραγματική αιτία θανάτου του.

Ο θρύλος των πολεμικών τεχνών και του κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 1973 στο Χονγκ Κονγκ, μόλις στα 32 του. Η νεκροψία είχε αποδώσει τον θάνατο σε οίδημα στον εγκέφαλο, που λεγόταν ότι είχε προκληθεί από τη λήψη ενός αναλγητικού χαπιού.

Την ίδια ώρα, υπήρχαν πολλές φήμες, άλλες που ανέφεραν πως τον δολοφόνησε η κινεζική μαφία, άλλες πως τον δηλητηρίασε σύντροφός του και ακόμη πιο ακραίες που μιλούσαν για κατάρα. Όμως τελικά φαίνεται πως πέθανε από το πολύ νερό.

Ερευνητές επιστήμονες εκτιμούν πως εντόπισαν, μισό αιώνα μετά, την αιτία του θανάτου. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί του Clinical Kidney Journal, ο Μπρους Λι πέθανε από υπονατριαιμία. «Με άλλα λόγια, πέθανε από το πολύ νερό. Θεωρούμε πως τα νεφρά του δεν μπορούσαν να εκκρίνουν την υπερβολική ποσότητα νερού και αυτό σκότωσε τον Μπρους Λι, καθώς αυτό οδηγεί τα κύτταρα σε διόγκωση, ανάμεσά τους και αυτά του εγκεφάλου», τονίζεται στην έκθεση.

Η έρευνα ισχυρίζεται πως ο Μπρους Λι έπινε μεγάλες ποσότητες νερού λόγω χρήσης κάνναβης, που προκαλεί αύξηση της δίψας, ενώ η νεφρική του λειτουργία ήταν επηρεασμένη από χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ.

πηγη https://www.sport-fm.gr/