Αθηνά Ωνάση: Πώς έχασε την περιουσία της - Τι έχει απομείνει από την χρυσή κληρονομιά του παππού της

Η Αθηνά Ωνάση κληρονόμησε μια αμύθητη περιουσία από τον παππού της, Αριστοτέλη Ωνάση, ωστόσο, φαίνεται πως πλέον αυτή έχει μειωθεί δραματικά καθώς έχει ήδη χάσει πολλά.

Η ίδια φέρεται να κληρονόμησε περίπου 2,3 δισ. δολάρια, αλλά έχει χάσει ήδη αρκετά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να είναι πλούσια!

Συγκεκριμένα, η Αθηνά Ωνάση κληρονόμησε ακίνητα αξίας 1/2 δισεκατομμυρίου δολαρίων, καταθέσεις στις ΗΠΑ αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων, καταθέσεις στη Λατινική Αμερική αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων, επενδύσεις εταιρειών ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και άγνωστο ποσό που βρίσκεται σε τράπεζες της Ελβετίας.

Η ιστοσελίδα celebritynetworth, η οποία παρακολουθεί και καταγράφει τα περιουσιακά στοιχεία και την οικονομική κατάσταση όλων των διασημοτήτων ανά τον κόσο, αναφέρει ότι η περιουσία της Αθηνάς Ωνάση σήμερα ανέρχεται στο 1 δισ. δολάρια, δηλαδή έχει χάσει τα μισά και πλέον!

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Αθηνά Ωνάση είχε σχέση με τον Βραζιλιάνο Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο και είχε αγοράσει τότε ένα σπίτι αξίας 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων, 10.600 τετραγωνικών μέτρων, στο Σάο Πάολο για να μείνουν μαζί. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2005 και χώρισαν το 2016 καθώς όπως είχε γίνει γνωστό την απάτησε.

1680693790471-157839766-aathinaonasi-(1).webp

Ο πρώην σύζυγός της φέρεται να ζήτησε 11 εκατομμύρια ευρώ όταν πήραν διαζύγιο -με βάση το προγαμιαίο συμβόλαιό τους- και 350.000 ευρώ για διατροφή, πληρωμή για τις κοινοπραξίες, καθώς και για την επιμέλεια των αλόγων τους, συνολικής αξίας 400.000.000 δολαρίων.

Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε στα τέλη του 2017, με τον Αλβάρο να μην παίρνει τίποτα σχεδόν.

Το 2013, η Αθηνά Ωνάση πούλησε και το φημισμένο νησί Σκορπιός που βρίσκεται στο Ιόνιο, στη Ρωσίδα δισεκατομμυριούχο Ekaterina Rybolovleva.

Επιπλέον, το 2014, πλήρωσε 12 εκατομμύρια δολάρια για μια φάρμα αλόγων στο Wellington της Φλόριντα.

Σημειώνεται πως η μητέρα της Αθηνάς Ωνάση, Χριστίνα, κληρονόμησε το 55% της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση, και το υπόλοιπο 45% της περιουσίας -μείον τη μερίδα της Τζάκι Κένεντι Ωνάση, των 26 εκατομμυρίων δολαρίων- κληροδοτήθηκε στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το οποίο ιδρύθηκε προς τιμήν του γιου του Αριστοτέλη Ωνάση, που είχε πεθάνει από τραυματισμούς που υπέστη όταν κατέπεσε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, λίγο μετά την απογείωσή του, το 1973.

Δεδομένου ότι η Χριστίνα Ωνάση δεν εμπιστευόταν πλήρως τον Τιερί Ρουσέλ, η οικογένεια κανόνισε να ελέγχεται η περιουσία Ωνάση από ένα διοικητικό συμβούλιο, έως ότου η Αθηνά συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία. Η Χριστίνα διόρισε ως διαχειριστές τον Παύλο Ιωαννίδη, τον Θόδωρο Γαβριηλίδη, τον Στέλιο Παπαδημητρίου και τον Απόστολο Ζάμπελα.

Η Αθηνά ανέλαβε τον έλεγχο της κληρονομιάς στα 18α γενέθλιά της και αφού έκλεισε τα 21 οι δικηγόροι της προσπάθησαν να την ορίσουν πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, αλλά μάταια.

Ο τότε πρόεδρος του Ιδρύματος, Στέλιος Παπαδημητρίου, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Αυτό είναι το πιο σημαντικό ίδρυμα στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται να το παραδώσουμε σε κάποιον που δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτισμό μας, τη θρησκεία μας, τη γλώσσα μας ή τις κοινές μας εμπειρίες και που δεν πήγε ποτέ στο κολέγιο ή δεν δούλεψε ούτε μια μέρα στη ζωή της. Δεν θα θέλαμε τίποτα περισσότερο από το να γίνει πρόεδρος του ιδρύματος ένας απόγονος του Ωνάση, αλλά τα προσόντα της Αθηνάς για τη δουλειά είναι μηδενικά».