Τα ρολόγια των πλουσιότερων του κόσμου: Ποιος φοράει το ακριβότερο και γιατί ο Bill Gates χάρισε το δικό του

Ο Bill Gates μπορεί να είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, όμως συνηθίζει να λέει σε συνεντεύξεις του ότι δεν του αρέσει η πολυτέλεια και δεν απολαμβάνει να πηγαίνει για ψώνια.

Για αυτό και τον περισσότερο καιρό φορά ένα απλό ρολόι Casio, αξίας μόλις 50 δολαρίων (φωτ.). Για κάτι πιο επίσημο, φαίνεται πως προτιμούσε ένα Tag Heuer Professional 2000, το οποίο όμως δεν παρέμεινε στην κατοχή του για πολύ.

 

 

Σε ένα συνέδριο στο οποίο βρέθηκε, ο Gates κάλεσε το κοινό να μαντέψει την τιμή του ρολογιού του. Το ρολόι κοστίζει 1.400 δολάρια, όμως ένα άτομο από το κοινό έφτασε πιο κοντά από όλους, στα 600 δολάρια. Αμέσως, ο ιδρυτής της Microsoft έβγαλε το ρολόι από το χέρι του και του το χάρισε.

Jeff Bezos

Τα ρολόγια των πλουσιότερων του κόσμου: Ποιος φοράει το ακριβότερο και γιατί ο Bill Gates χάρισε το δικό του-1

Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, λέγεται ότι φορά το Ulysse Nardin Dual Time εδώ και χρόνια. Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν κυκλοφορεί πια, αλλά πουλιόταν αντί 12.900 δολαρίων.

Carlos Slim

Ο Μεξικανός μεγιστάνας Carlos Slim φορά ένα Rolex Daytona 116520, το οποίο φτάνει και στα 35.000 δολάρια στη δευτερογενή αγορά.

Warren Buffett

Την Rolex εμπιστεύεται και ο Warren Buffett, καθώς ο «σοφός της Όμαχα» φορά το λεγόμενο «ρολόι των προέδρων». Πρόκειται για ένα κλασικό Rolex Day Date, το οποίο έχουν φορέσει Αμερικανοί πρόεδροι όπως ο Lyndon Johnson, ο Gerald Ford και ο Donald Trump. Η τιμή του ξεπερνά τα 40.000 δολάρια.

Elon Musk

O Elon Musk φορά διάφορα ρολόγια, όπως το Carrera Calibre 1887 SpaceX Chronograph, το οποίο φτιάχτηκε μέσω της συνεργασίας της εταιρείας του, SpaceX, με την Tag Heuer to 2012. Όμως αυτό που προτιμά συχνότερα είναι ένα Richard Mille 029, το οποίο εκτιμάται ότι αξίζει έως 250.000 δολάρια.

Bernard Arnault

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχει συνδέσει απόλυτα το όνομά του με την πολυτέλεια. Για αυτό και ο CEO   της LVMH, Bernard Arnault, φορά ένα πολύ σπάνιο Tiffany Patek Philippe Nautilus 5740. Η πρώτη εκδοχή αυτού του ρολογιού άλλαξε χέρια σε δημοπρασία τον Δεκέμβριο του 2021 στα 6,5 εκατ. δολάρια, δηλαδή τουλάχιστον 120 φορές υψηλότερα από τη λιανική τιμή του.

πηγη  moneyreview.gr