Στηβ Κακέτσης: Μια ζωή στο... κόκκινο

Τρία χρόνια μετά φτάνει άφραγκος στο Σικάγο όπου με 1.000 δανεικά δολάρια ενός ξαδέλφου αγοράζει σίδερα και σκαλωσιές στήνοντας τη δική του δουλειά. Για μια τετραετία ζει μόνος του σε ένα δωματιάκι πληρώνοντας 15 δολάρια την εβδομάδα ενώ άλλες φορές κοιμάται σε παγκάκι. Η μέρα δολοφονίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1968 τον βρίσκει να επιστρέφει στη Νέα Υόρκη οικονομικά ανεξάρτητος οδηγώντας μια Chevrolet, ενώ αγοράζει διαμέρισμα στο Long Island για να μείνουν εκεί οι γονείς του.

 
Με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη- Βλάση Μπονάτσο στις αρχές της δεκαετίας του 80.

Ξεκινά τα ταξίδια στην Αθήνα όπου μαγεύεται από τη νυχτερινή ζωή της. Ένα βράδυ ο φίλος του Γιάννης Πάριος προτείνει να πάνε στη “Μέδουσα” όπου εκεί γνωρίζει τη γυναίκα της ζωή του Κατιάνα Μπαλανίκα που τραγουδά δίπλα στον Γιώργο Μαρίνο. Ο Κακέτσης μαγεύεται από την πανέμορφη Κατιάνα, αλλά όταν ζητά από την κοινή τους φίλη τηλεοπτική παραγωγό Λιάνα Πατέρα να μεσολαβήσει λαμβάνει την απάντηση “Πες του αληταρά να φύγει, που τρώει τα λεφτά του πατέρα του”. Όμως η επόμενη τυχαία συνάντησή τους έχει καλύτερη κατάληξη οδηγώντας στη θυελλώδη σχέση τους.

Ενδεικτικό της τελευταίας είναι ότι η πρόταση γάμου γίνεται από την Μπαλανίκα στη Βουλιαγμένη και ο γάμος ακολουθεί βιαστικά δύο εβδομάδες μετά στις 2 Φεβρουάριου 1975 χωρίς την παρουσία των γονιών Κακέτση. Στην Αμερική τους περιμένει οικονομική επιτυχία, χάνουν ένα παιδί από πρόωρη γέννα αλλά αμέσως μετά αποκτούν τον μοναχογιό τους. Παρότι χωρίζουν αρκετά χρόνια μετά διατηρούν πάντα τις καλύτερες σχέσεις με τον Κακέτση να δηλώνει χαρακτηριστικά :“Η Κατιάνα με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Είναι πολύ μορφωμένη, είναι άνθρωπος της κουλτούρας. Εγώ είμαι αλητρόνι. Μπορεί να στέκομαι παντού, αλλά έτσι είναι. Μου έμαθε πολλά”.
Το τυχοδιωκτικό πνεύμα του τον οδηγεί πάλι στην Ελλάδα όπου μετά από μια αποτυχημένη συνεργασία σε τουριστικό γραφείο, και μια επιχείρηση αυτοκινήτων στη λεωφόρο Συγγρού αποδέχεται πρόταση να αγοράσει τη “Νεράιδα” της οποία είναι ήδη τακτικός θαμώνας. Πρώτο σχήμα του μαγαζιού οι Φίλιππος Νικολάου, Κατιάνα Μπαλανίκα, Δάκης και Αντώνης Καλογιάννης, αλλά έχοντας ακριβώς απέναντί στο “Στορκ” τους Τόλη Βοσκόπουλο και Μαρινέλλα το εγχείρημα είναι υπό κατάρρευση. Τον σώζει η οικονομική βοήθεια ενός Άραβα μεγιστάνα. Ανακαινίζει το μαγαζί, κλείνει αρχικά τον Βοσκόπουλο, εν συνεχεία τους Μητροπάνο, Στανίση και σταδιακά όλα τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

Η Κατιάνα Μπαλανίκα αποτέλεσε τη γυναίκα της ζωής του και μητέρα του μονάκριβου γιου του.

Το ξεκίνημα της δεκαετίας του 90 τον βρίσκει να είναι ο σημαντικότερος επιχειρηματίας της νύχτας, όλοι κάνουν μια στάση στο μαγαζί του, πιέζουν να βρεθούν στα πρώτα τραπέζια πληρώνοντας όσο-όσο, ενώ οι πάντες επιζητούν την εύνοια του.

Σεπτέμβριο του 1993 έρχεται στη προσωπική και επαγγελματική ζωή του η Άντζελα Δημητρίου που με τη βοήθειά του γίνεται ¨βασίλισσα της νύχτας”, αλλά και τα προβλήματα με το νόμο. Είναι πρωτομηνιά του 1994 όταν μαθαίνει στην Αστόρια όπου βρίσκεται ότι έχει βγει ένταλμα σύλληψής του στην Ελλάδα για ναρκωτικά. Βέβαιος για την αθωότητά του αγνοεί τις συμβουλές των δικηγόρων του να μην επιστρέψει, γυρίζει στη χώρα και παρουσιάζεται αυτοβούλως στον ανακριτή. Σαν παιχνίδι της μοίρας -άλλωστε του άρεσε πολύ ο τζόγος- ο εισαγγελέας ονομάζεται Δημητρίου και ο ανακριτής Πανταζής που είναι τα δύο ονόματα που εκείνη την περίοδο μεσουρανούν στο μαγαζί του..

Η προσωρινή του κράτηση διαρκεί τελικά εννέα μήνες και μια εβδομάδα φυλάκισης οι οποίοι του κοστίζουν προσωπικά και επαγγελματικά. Ο ίδιος μιλάει για στημένη ιστορία γνωρίζοντας από ποιον και γιατί σχεδιάστηκε. “Έφτυσα το γάλα της μάνας μου. Ένας φύλακας που ήταν 34 χρόνια εκεί και έχει βγει στη σύνταξη, μου είχε πει “Πρώτη φορά είδα άνθρωπο να κλαίει χωρίς δάκρυα και ήσουν εσύ”, λέει για την εμπειρία της φυλακής. Όταν αποφυλακίζεται το μαγαζί του έχει γκρεμιστεί, η νυχτερινή πιάτσα έχει μετατοπιστεί στην Ιερά Οδό, χωρίζει τυπικά με την Μπαλανίκα και ολοκληρώνεται η σχέση με την Δημητρίου.

Με την Άντζελα Δημητρίου διατήρησε μακροχρόνια προσωπική και επαγγελματική σχέση.

Στον απολογισμό που κάνει στη ζωή του πριν φύγει πρόσφατα από αυτή αναφέρει :“Το γεγονός πως δεν έκανα δεύτερο παιδί, αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Σκεφτόμουν πώς θα μεγαλώσει και γι’ αυτό δεν επέμεινα. Αυτό είναι το μόνο μου λάθος, όλα τα άλλα δεν με απασχολούν. Τα λεφτά δεν τα αγάπησα και γι’ αυτό θα έχω πάντα χρήματα. Αγάπησα πολύ τη ζωή”.

πηγη  eleftherostypos.gr