Πρόστιμο μαμούθ σε low cost αεροπορικές για τις παράλογες χρεώσεις σε επιβάτες

Write a comment

Η ισπανική κυβέρνηση επέβαλε πρόστιμα ύψους 150 εκατ. ευρώ στις low cost αεροπορικές εταιρείες easyJet και Ryanair την πολιτική τους να χρεώνουν στους επιβάτες τις χειραποσκευές.

Αντιδρούν οι αεροπορικές

Ειδικότερα, εταιρείες easyJetRyanairVueling και Volotea τιμωρήθηκαν και τους απαγορεύεται από δω και πέρα να χρεώνουν τους επιβάτες. Το ισπανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Cadena SER ανέφερε ότι τα πρόστιμα θα φτάσουν το ποσό των 150 εκατ. ευρώ, με τις αεροπορικές εταιρείες να δέχονται επίσης μομφή για τη χρέωση επιπλέον τελών από τους επιβάτες για την κράτηση θέσεων για παιδιά και άλλα εξαρτώμενα μέλη.

Η Ένωση Ισπανικών Αεροπορικών Εταιρειών (ALA), η οποία εκπροσωπεί τις αεροπορικές εταιρείες, αντέδρασε στην απόφαση, χαρακτηρίζοντας τα πρόστιμα «δυσανάλογα» και επισημαίνοντας ότι οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν ακόμη να ασκήσουν έφεση.

Πηγές του υπουργείου δήλωσαν στον Guardian ότι η γενική διεύθυνση καταναλωτικών υποθέσεων είχε ξεκινήσει έρευνα τον περασμένο Ιούνιο μετά από καταγγελίες οργανώσεων καταναλωτών για «καταχρηστικές πρακτικές» που αναπτύσσουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε τέσσερις τομείς, στους οποίους περιλαμβάνονταν η επιπλέον χρέωση για χειραποσκευές και η επιλογή θέσης.

Στην έρευνα εκφράζονται ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας από τις αεροπορικές εταιρείες όσον αφορά την τελική τιμή των υπηρεσιών κατά την ηλεκτρονική κράτηση, καθώς και την απόφαση να μπλοκάρονται οι πληρωμές με μετρητά στο αεροδρόμιο για πρόσθετες υπηρεσίες.

Η Facua, μία από τις ομάδες καταναλωτών που κατέθεσαν την αρχική καταγγελία, χαιρέτισε την απόφαση, λέγοντας ότι έκανε εκστρατεία επί έξι χρόνια για να πείσει την κυβέρνηση να παρέμβει.

πηγη : www.ethnos.gr

Write comments...
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.